Burdur'da enerjide yeni dönem! İşte projenin değeri

Burdur'un Merkez ilçesinde 122,4 MW kurulu gücünde E-Zone Rüzgar Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi (DRES) kurulacak. Detaylar haberimizde...

Enerji Günlüğü - Burdur’un Merkez ilçesi sınırları içinde 122,4 MW kurulu gücünde E-Zone Rüzgar Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi (DRES) kurulacak.

Alanya Özkaymak Turizm İşletmeciliği A.Ş. tarafından Burdur İli, Merkez İlçesi, Soğanlı Köyü mevkiinde 122,4 MW kurulu gücünde E-Zone Rüzgar Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi (DRES) kurulması planlanıyor.

Projenin değeri 360 milyon TL olarak hesaplanıyor. Proje kapsamında kurulacak santralde her biri 7,2 MW kurulu gücünde 17 adet rüzgar türbini kurulacak.

Buna ek olarak 122,4 MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. Depolama tesisinde nikel metal hidrit batarya teknolojisi kullanılacak. Santralde yılda yaklaşık 490 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi 154 kV ~ 3 km 1272 MCM EİH ile Akyaka TM’ye bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme verilecek.  

kaynak: enerji günlüğü

enerjiyeni dönemprojedeğerTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.