Burdur’da küspe sorunun perde arkası ne ? İşte küspe fiyat detayları

Burdur Şeker Fabrikası, üretim fazlası nedeniyle fiyatı düşen ve alıcı bulmayan küspenin çürümemesi için ihale düzenledi. İhaleyi kazanan firma tarafından ton başına 530 TL'den satışa sunulan küspe için üreticilerle yapılan görüşmelerde fiyat 475 TL'ye indirildi.

Burdur’da küspe sorunun perde arkası ne ? İşte küspe fiyat detayları - Burdur Şeker Fabrikası, geçen yılki 600 bin ton pancar işleme kapasitesini bu yıl yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin tona çıkararak önemli bir artış kaydetti. Ancak, üretim fazlası sebebiyle küspe fiyatlarının düşmesine rağmen alıcı bulmayan ve çürüme riski bulunan küspe, fabrikayı alternatif çözümler aramaya yönlendirdi.

Sezon açılışında 850 TL'den satılan küspenin, üretim fazlasının etkisiyle 300 TL'ye kadar düşmesi fabrikayı yeni bir strateji izlemeye zorladı. Küspenin elde kalması ve çürüme riski gözetilerek, fabrika tarafından düzenlenen ihale ile küspe alıcı buldu. Tonu 370 TL'ye satılan küspe, ihaleyi kazanan firmanın uygulanan vergilerle birlikte ton başına ortalama 450 TL'ye mal etmesine sebep oldu.

Ancak, şu anda ihaleyi kazanan firma, küspeyi ton başına 530 TL'den satışa sunarken, bugün yapılan görüşmeler sonucunda üreticilere sunulan fiyatın 475 TL olduğu öğrenildi.

KüspefiyatİhaleBurdur Şeker FabrikasıTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.