Burdur'da TKDK'dan 1 milyon 400 bin lira hibe desteği

Burdur'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD II 13. Başvuru Çağrısı'nın ilk başvurusu yapıldı.

Burdur'da IPARD II 13. Başvuru Çağrısı'nın ilk başvurusu yapıldı

Burdur'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD II 13. Başvuru Çağrısı'nın ilk başvurusu yapıldı.

Kemer ilçesinden başvuran genç yatırımcı Hidayet Özay, daha önceki dönemlerde TKDK hibe destekleriyle yapmış olduğu 40 sağmal kapasitesindeki çiftliğini, yine TKDK hibe desteği ile daha modern hale getirmek için "Özay Süt Üretim Çiftliği Modernizasyon" projesini TKDK Burdur İl Koordinatörlüğüne sundu.

Proje kapsamında, balya makinası, mısır silaj makinası, ot toplama tırmığı, ot çayır biçme makinası, römork, traktör ön yükleyici, suluklar, havalandırma fanları, hayvan fırçaları, hayvan yatakları gibi çiftlik ekipmanları talep edildi.

Proje, gerekli teknik ve idari kontrollerden sonra uygun bulunması halinde desteklenecek. Proje bedeli 2 milyon lira, hibe desteği tutarı 1 milyon 400 bin lira olup % 70 hibe oranından yararlanacak.

TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, "Beklenen rekorun ilk adımını attık, IPARD II 13. Başvuru Çağrısı'nın ilk başvuru dosyasını teslim aldık. İlimize hayırlı olsun" dedi.

Burdur TKDK desteğihibeMesut YıldıranTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.