BURDUR VE İLÇELERİNDE DUMAN-9 OPERASYONU

T.C. BURDUR VALİLİĞİ Basın Bülteni (2020/24) Kayıt dışı ekonominin en önemli unsurları arasında yer alan sigara ve tütün kaçakçılığının, ekonomiye olan olumsuz etkisinin azaltılması ve ülkeye kaçak yollarla getirilen sigaranın kontrolsüz ve sağlıksız olarak iç piyasaya dağıtılmasını engellemek …

T.C.

BURDUR VALİLİĞİ

Basın Bülteni (2020/24)

Kayıt dışı ekonominin en önemli unsurları arasında yer alan sigara ve tütün kaçakçılığının, ekonomiye olan olumsuz etkisinin azaltılması ve ülkeye kaçak yollarla getirilen sigaranın kontrolsüz ve sağlıksız olarak iç piyasaya dağıtılmasını engellemek amacıyla Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan DUMAN-9 operasyonu yapılmıştır.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Burdur merkez ve ilçelerde 30 ekip ve 80 personelin katılımıyla gerçekleşen çalışmada 52 işyeri kontrol edilmiştir.

Yapılan kontroller neticesinde (6.750) gr kıyılmış tütün ele geçirilerek konu ile ilgili iş yeri sahiplerine 4733 sayılı (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun) suç kapsamında 1.278 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 04.02.2020

T.C. BURDUR VALİLİĞİ

Duman 9 OpersayonuTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.