Çankaya Belediye Meclisi Haldun Güler Başkanlığında İlk Toplantısını Yaptı

Çankaya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in İçişleri Bakanlığı tarafından geçici tedbir kararıyla görevden uzaklaştırılmasının ardından, Belediye Başkan Vekili seçilen Haldun Güler başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi kapsamında yapılan başkan vekilliği seçiminin ardından düzenlenen toplantıda, Başkan Hüseyin Can Güner ile Meclis üyeleri Emre Doğan ve Ahmet Ağırman'a destek mesajları verildi.

Başkan Vekili Güler: "Temennimiz Başkanımız Hüseyin Can Güner'in En Kısa Sürede Görevine Dönmesidir"

Çankaya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in İçişleri Bakanlığı tarafından geçici tedbir kararıyla görevden uzaklaştırılmasının ardından, Belediye Başkan Vekili seçilen Haldun Güler başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi kapsamında yapılan başkan vekilliği seçiminin ardından düzenlenen toplantıda, Başkan Hüseyin Can Güner ile Meclis üyeleri Emre Doğan ve Ahmet Ağırman'a destek mesajları verildi.

"Adaletin Tecelli Edeceğine İnanıyoruz"

Çankaya Belediye Meclisi'nin 3. dönem 154. birleşimine başkanlık eden Haldun Güler, konuşmasında hukuki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Olağan şartlarda bu kürsüde bulunmayı arzu etmediklerini belirten Güler, hukukun üstünlüğüne olan inançlarını koruduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in en kısa sürede görevine dönmesini temenni ettiklerini ifade eden Güler, hukuki süreçlerin sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağına inandıklarını belirterek, Başkan Güner'in, meclis üyelerinin ve belediye çalışanlarının hak ettikleri şekilde aklanacaklarına yürekten inandıklarını dile getirdi.

"Görevimiz Emaneti Koruyarak Hizmetleri Sürdürmek"

Belediyeciliğin kişisel değil kurumsal bir sorumluluk olduğunun altını çizen Güler, Çankaya halkının belediyeye emanet ettiği hizmetlerin kesintisiz şekilde sürdürüleceğini vurguladı.

Başkan vekilliği görevini yalnızca Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner yeniden görevine dönene kadar aynı anlayışla sürdüreceğini ifade eden Güler, belediye hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için tüm birimlerin çalışmalarını kararlılıkla devam ettireceğini söyledi.

"Hiçbir Proje Yarım Kalmayacak"

Hüseyin Can Güner'in göreve geldiği günden bu yana benimsediği yönetim anlayışının hukuka bağlılık, şeffaflık, kamu kaynaklarının korunması ve sosyal belediyecilik ilkelerine dayandığını belirten Güler, bu anlayıştan taviz vermeden çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Başlatılan hiçbir projenin yarım kalmayacağını ve hiçbir hizmetin aksamayacağını ifade eden Güler, Çankaya'nın bir gününün dahi kaybedilmeyeceğini söyledi. Belediyenin tüm birimlerinin özveriyle görev yaptığını belirten Güler, meclis üyelerinden bürokratlara, memurlardan işçilere kadar tüm çalışanların Çankaya halkına hizmet sorumluluğuyla görevlerinin başında olduğunu dile getirdi.

"Çankaya Halkına Verdiğimiz Sözlerin Arkasındayız"

Sağduyu, dayanışma ve hukuka güven çağrısında bulunan Güler, kişisel tartışmaların değil Çankaya'nın geleceğinin tarafı olduklarını söyledi. Çankayalılara verdikleri sözleri yerine getirmek için aynı kararlılıkla çalışmayı sürdüreceklerini belirten Güler, adaletin yerini bulacağına ve hukuki süreçten etkilenen Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner başta olmak üzere tüm isimlerin görevlerine başları dik şekilde döneceklerine inandıklarını ifade etti.

Güler, o güne kadar Cumhuriyet'in ilçesi Çankaya'da belediye hizmetlerini kesintisiz sürdürmeye ve Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in emanetine sahip çıkmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

ankara çankaya belediye başkan vekili Haldun Gülerankara çankaya belediyesiÇankaya Belediye Meclisiilk toplantıTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.