CHP Ankara İl Başkan Vekili Yüksel Işık'tan Hüseyin Can Güner'in Kırşehir'e Nakline Tepki

Cumhuriyat Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkan Vekili Yüksel Işık, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile belediye meclis üyeleri Emre Doğan ve Ahmet Ağırman'ın Kırşehir Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilmesine tepki gösterdi. Nakil kararının güvenlik tedbirinden ziyade bir cezalandırma yöntemi olduğunu savunan Işık, uygulamanın hukuki ve vicdani açıdan kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Cumhuriyat Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkan Vekili Yüksel Işık, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile belediye meclis üyeleri Emre Doğan ve Ahmet Ağırman'ın Kırşehir Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilmesine tepki gösterdi. Nakil kararının güvenlik tedbirinden ziyade bir cezalandırma yöntemi olduğunu savunan Işık, uygulamanın hukuki ve vicdani açıdan kabul edilemez olduğunu ifade etti. "Ailesinden ve Kentinden Uzaklaştırıldı"

Yazılı açıklama yapan Işık, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'dan Kırşehir'e yapılan sevkin, Hüseyin Can Güner'i ailesinden, avukatlarından ve yakın çevresinden uzaklaştırdığını belirtti. Bu uygulamanın yıldırma politikası niteliği taşıdığını öne süren Işık, seçilmiş bir belediye başkanının görev yaptığı kentten uzak bir cezaevine gönderilmesinin başlı başına bir cezalandırma anlamına geldiğini söyledi.

"Çankaya Halkının İradesine Müdahale"

Hüseyin Can Güner'in yüksek oy oranıyla seçildiğini ve belediye başkanlığı sürecinde şeffaflık, açıklık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle görev yaptığını ifade eden Işık, yaşanan sürecin yalnızca Güner'i değil, Çankaya seçmeninin sandıkta ortaya koyduğu iradeyi de hedef aldığını savundu.

"Masumiyet Karinesi Gözetilmeli"

Herkesin yargılanabileceğini ancak yargılama sürecinde masumiyet karinesinin esas alınması gerektiğini vurgulayan Işık, Hüseyin Can Güner'in suçsuz olduğuna inandıklarını belirterek tutuksuz yargılanması gerektiğini dile getirdi. Güner'in hem tutuklu bulunmasının hem de ailesinden ve yaşadığı kentten uzak bir cezaevine sevk edilmesinin kamu vicdanını yaraladığını ifade etti.

"Tutuksuz Yargılama Talebi"

Açıklamasında hukukun üstünlüğü ilkesine vurgu yapan Yüksel Işık, seçilmiş bir belediye başkanının bu şekilde görevinden ve kentinden uzaklaştırılmasının kabul edilemeyeceğini belirtti. Işık, yargılama sürecinin bir an önce başlamasını, adil ve şeffaf şekilde yürütülmesini ve Hüseyin Can Güner hakkında tutuksuz yargılama ilkesinin uygulanmasını talep ettiklerini kaydetti.

 

chp ankara il başkan vekili yüksel ışıkankara çankaya belediye başkanı hüseyin can güneryüksel ışık basın açıklamasıhüseyin can güner kırşehirceza evitepkiTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.