CHP Burdur'da kongreye geri sayım! Başkan Koç, yeniden adaylığını açıkladı
CHP Burdur İl Başkanı Kadir Koç, yaklaşan kongre öncesi yeniden adaylığını resmen duyurdu. Partililere seslenen Koç, birlik ve dayanışma mesajı vererek, “Partimizi il genelinde birinci parti yapmak için yola devam edeceğiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanlığı, yaklaşan kongre öncesi hareketlenirken mevcut İl Başkanı Kadir Koç, yeniden aday olduğunu resmi olarak açıkladı. Partililere hitaben yaptığı konuşmada Başkan Kadir Koç, “Partimizi il genelinde birinci parti yapmak için yola devam ediyoruz” sözleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdi.
“Birlikte Başardık, Birlikte Başaracağız”
Görev süresi boyunca elde ettikleri başarıları hatırlatarak partililere teşekkür eden Başkan Koç, “Burdur Merkez, Yeşilova, Bucak ve Çavdır ilçelerinde belediye başkanlıklarını kazandık. Şimdi hedefimiz, il genelinde birinci parti olmak” ifadelerini kullandı.
Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan açıklamada Başkan Koç, “Bu mutluluk tüm emekçi partililerimizindir. İl genel meclisi ve belediye meclis üyeliklerinde elde ettiğimiz başarı, örgütümüzün fedakâr çalışmasının ürünüdür” dedi.
“Ayrışmaya Değil, Birleşmeye İhtiyacımız Var”
Kadir Koç, konuşmasının devamında parti içi birlik vurgusu yaparak, “Görev sürem boyunca ayrımcılığa, kin ve nefrete fırsat vermedim. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti kuran partidir ve halkın umududur” diyerek partilileri kenetlenmeye çağırdı.
CHP’li belediyelere yönelik baskı ve yıldırma politikalarına da değinen Koç, “Bu baskılar bizi yıldırmaz, aksine daha çok kenetler. Biz bu yolda halk için, demokrasi için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
İşte Başkan Kadir Koç'un açıklaması;
"Değerli CHP’li Yol Arkadaşlarım, Hepinizin bildiği gibi iki yıldır Burdur İl Başkanlığı görevini sizlerin desteğiyle sürdürmekteyim.
Bu süre içerisinde milletvekilimiz ,İl ve İlçe belediye başkanlarımız, İlçe başkanları ve yöneticilerimiz ve siz kıymetli partililerimizle omuz omuza çalışarak partimizi öncelikle il içinde sonrasında ülke genelinde birinci parti yapmak için çaba sarfettik. Bu çabamızın karşılığını da Burdur Merkez ve Yeşilova İlçemizin yanına Bucak İlçemiz ve Çavdır İlçemizin yıllar sonra belediye başkanlıklarını ekledik.11 il genel meclis üyesi, çoğunluğu sağlayan belediye meclis üyeliklerini hep birlikte çalışıp kazanarak aldık.
Bu mutluluk ve gurur tüm emekçi partililerimizindir. Bu dönem içinde birlikte görev yaptığımız tüm örgüt üye ve başkanlarıma teşekkür eder, yeni seçilen örgüt üye ve başkanlarıma da başarılar dilerim. Çalıştığım dönem içinde partimizin ilkeleri olan altı oku yol kabul ederek halkçı bir anlayışla bireysellik ve kutuplaşmadan uzak birlik ,bütünlük içinde hareket ettim.
Ayrılıkçı anlayışları, kin ve nefreti asla fırsat vermedim. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesi olan "Cumhuriyeti" kuran partidir. Yurdun her tarafında CHP’li belediyelere yapılmaya çalışılan baskı ve yıldırma politikalarını üzülerek takip etmekteyiz. Ama bunlar bizleri yıldırmayacak ve aksine daha da kenetleyecektir.
Bu zor dönemlerde daha güçlü olmak, partimizi hakettiği iktidara taşımak, İlimizde birinci parti yapmak, tüm ilçelerde belediye başkanlıklarını kazanmak ve Burdur’umuzun 3 milletvekiliyle mecliste temsil edilmesini sağlamak için sizlerin desteğiyle İl başkanlığı adaylığımı her zaman olduğu gibi BİRLEŞTİRİCİ VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ BİR ANLAYIŞLA açıklıyorum. İYİ Kİ VARSİNİZ VE İYİ Kİ CUMHURİYET HALK PARTİLİYİZ. Saygılarımla."