CHP’li Yıldırım Kaya’dan YKS Mesajı: “Başınızı Dik Tutun, Geleceğin Sahibi Sizlersiniz”

Kaya, “Bu sınav yalnızca belirli bir günde ortaya koyduğunuz performansı ölçmektedir. Sizler, herhangi bir sınav sonucundan çok daha değerlisiniz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde bir video mesaj yayımladı. Sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Kaya, YKS’nin gençlerin değerini, kişiliğini ve hayallerini belirleyen bir sınav olmadığını vurguladı.

Kaya, “Bu sınav yalnızca belirli bir günde ortaya koyduğunuz performansı ölçmektedir. Sizler, herhangi bir sınav sonucundan çok daha değerlisiniz” ifadelerini kullandı.

“Gençler Umutsuzluğa ve Geleceksizliğe Mahkûm Ediliyor”

AK Parti iktidarının yıllardır gençlere çalışarak ve emek vererek başarılı olunamayacağı duygusunu dayattığını savunan Kaya, uygulanan politikaların gençleri umutsuzluğa ve çaresizliğe sürüklediğini öne sürdü.

Üniversite sınavlarına olan ilginin azaldığına dikkat çeken Kaya, “2025 yılında lise mezunu olan yaklaşık 831 bin öğrencinin 270 bine yakını YKS’ye başvuru dahi yapmamıştır” dedi.

“Yeni Nesil Suç Örgütlerinin Temelinde Umutsuzluk Var”

Gençlerin önemli bir bölümünün gelecek umudunu kaybettiğini belirten Kaya, eğitim ile yaşam arasında kurulması gereken bağın zayıfladığını ifade etti.

İktidarın gençlere sunduğu tablonun güvencesizlik, işsizlik ve belirsizlik olduğunu dile getiren Kaya, son dönemde tartışılan “yeni nesil suç örgütleri” olgusunun temelinde de gençlerin içine sürüklendiği umutsuzluk ve geleceksizliğin bulunduğunu savundu.

“Bu Tabloya Teslim Olmayın”

YKS’ye girecek öğrencilere seslenen Kaya, devlet okullarında sınırlı imkânlarla ve büyük fedakârlıklarla eğitim hayatını sürdüren gençlerin adaletsizliklere rağmen mücadele ederek bugünlere geldiğini söyledi.

“Bu nedenle yalnızca sınav sonucunuzla değil, gösterdiğiniz emek ve kararlılıkla da gurur duymalısınız” diyen Kaya, sınav günü öğrencilerin kendilerine güvenmeleri, sakin kalmaları ve olumlu düşünmeleri gerektiğini ifade etti.

“Eğitimde Çifte Standart Var”

Eğitim sistemindeki eşitsizliklere dikkat çeken Kaya, bazı özel okullarda düzenli olarak deneme sınavları yapılırken, devlet okullarında bu uygulamaların çeşitli gerekçelerle engellendiğini ve sınav organizasyonu yapan öğretmenlerin dahi uyarıldığını ileri sürdü.

Kaya, bunun eğitimdeki eşitsizliğin ve çifte standardın açık bir göstergesi olduğunu savundu.

Anne ve Babalara Çağrı: “Çocuklarınızı Sadece Sonuçlara Göre Değerlendirmeyin”

Mesajında velilere de seslenen Yıldırım Kaya, ailelerin çocuklarının eğitim hakkı için büyük fedakârlıklar yaptığını belirterek, çocukların yalnızca sınav sonuçlarına göre değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

“Onların gösterdiği emeği, sabrı ve mücadeleyi görün ve takdir edin” diyen Kaya, eğitimde yaşanan eşitsizliklerin sorumluluğunun ailelerin omuzlarına yüklenmeye çalışıldığını ifade etti.

“Eğitim Haktır, Zorunludur ve Parasızdır”

Açıklamasının sonunda eşit, adil, bilimsel ve nitelikli eğitim hakkı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim bir haktır, zorunludur ve parasızdır. Anayasayı her konuda çiğnediniz; bu konuda çiğnemenize izin vermeyeceğiz. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızın hayalleriyle oynuyorsunuz.”

 

 

chp genel başkan yardımcısı yıldırım kayaCHP Burdur TeşkilatıCHP Bucak İlçe ÖrgütüTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.