Cumhurbaşkanlığı Uyardı: Deprem Yardımı Yapacakların Dikkatine !

24 Ocak 2020 cuma akşamı Elazığ merkezli 20 ilde hissedilen 6.8 büyüklüğünde deprem oldu. Tüm Yurt İçinde ve Dışında Vatandaşlarımız yardım için seferber oldu. Belediyeler,STK ve vatandaşlar yardım kampanyaları düzenledi.

24 Ocak 2020 cuma akşamı Elazığ merkezli 20 ilde hissedilen 6.8 büyüklüğünde deprem oldu.

Tüm Yurt İçinde ve Dışında Vatandaşlarımız yardım için seferber oldu. Belediyeler, STK ve vatandaşlar yardım kampanyaları düzenledi . İsraf Olamasın diyen Cumhurbaşkanlığı İçişleri Bakanlığı Yardım konusunda açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı’ndan, deprem bölgesine yardımların AFAD koordinesinde ulaştırılmasının önemi vurgulanarak, bunun için “0 312 258 23 23” numaralı telefonun aranması istendi.

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi twitter hesaplarından yapılan paylaşımda, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) gereğince kamu kurumları ve sivil yardım kuruluşlarınca yapılacak yardımların AFAD koordinesinde yürütüldüğü hatırlatılarak, “Bu sebeple deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımların ‘0 312 258 23 23’ numaralı telefon aranarak AFAD koordinesinde ulaştırılması önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

NNC Haber Merkezi AFAT ile görüşerek bilgi aldı.

Edinilen Bilgiye göre an itibarı ile ayni yardıma ihtiyaç olmadığı her türlü yardımı deprem bölgesine ulaştırıldığı, Nakti yardım yapmak isteyen vatandaşların VAKIFBANK ANKARA TUNALI HİLMİ ŞUBESİ HESAP NO 00158007299317599 PARA YARDIMI YAPABİLİRLER

Deprem YardımıAFATelazığ depremiTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.