DOĞAYI KATLETME İNSANA ZARAR VERME BUCAK BU SENE ANIZ YAKMA

Doğaya, insana ve diğer canlılara verdiği zarara rağmen anız yakma işleminin toprak kalitesi, iklim değişimleri ve çiftçi geliri bakımından da son derece zararlı bir işlem olmasına rağmen üreticiler vazgeçmiyor.

Doğaya, insana ve diğer canlılara verdiği zarara rağmen anız yakma işleminin toprak kalitesi, iklim değişimleri ve çiftçi geliri bakımından da son derece zararlı bir işlem olmasına rağmen üreticiler vazgeçmiyor. Üreticiler her yıl tarlada kuruyan ayrık otlardan kurtulmak için anız yakmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz sezon yapılan uyarıları dikkate almayan vatandaşlar Bucak ve çevresinde her yaz mevsiminde olduğu gibi anız yakma işlemine devam etti.

Mayıs ayının son haftasından itibaren başlayacak olan anız yakma dönemi Ekim ayına kadar sürüyor. Üreticiler, hasat sonrasında yerde kalan bitki köklerini ve kalıntılarını yakarak bir sonraki ekim için tarlalarını hazırlamaya çalışırken, ateş yakarak ormanları tehdit ederken, bulundukları bölgeyi de dumana boğarak hava kirliliği oluşturuyor. Aynı zamanda iklim değişimleri yönünden de son derece zararlı olan anız yakma işlemi konusunda çiftçilerimizden bu sene duyarlılık bekliyoruz.

Anız yakanlara cezai işlemlerin yapıldığı ve yazılan cezaların dekar başına hesaplandığı da göz önüne alınırsa kurallara uyarak hem insan sağlığını hem de doğayı koruyarak zarar veren anız yakma işleminden vazgeçelim.

ANIZ YAKMAçevre korumaTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.