TÜVTÜRK'te bir dönem sona erdi! Tamamen yasaklandı

TÜVTÜRK, 25 milyon araç sahibini ilgilendiren yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Artık tüm araç muayeneleri randevulu olarak yapılacak.

TÜVTÜRK'te bir dönem sona erdi! Tamamen yasaklandı

Trafikteki milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar duyuruldu. Artık araç sahiplerinin bunu yapması şart olacak.

TÜVTÜRK, trafik kaydı bulunan ve sayıları 25 milyon olarak ifade edilen araç sahipleri için yeni bir uygulamayı hayata geçirdiğini duyurdu.

Artık TÜVTÜRK istasyonları, randevusuz araç muayenesi yapmayacak. Bu, araç sahiplerinin muayene süreçlerini daha düzenli hale getirmeyi hedefliyor.

RANDEVU NASIL ALINACAK?

Araç sahipleri, TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesini ziyaret ederek, gezici istasyonların bulunduğu il ve ilçeleri öğrenebilir ve randevu alabilecekleri tarihleri kontrol edebilirler. Bu yeni uygulama ile birlikte, trafikteki araçların daha güvenli ve çevreye uyumlu bir şekilde seyretmesi hedefleniyor.

Buna ek olarak, araç sahiplerinin muayene sürecinde yaşadığı sıkıntılar da büyük ölçüde azalmış olacak. Gelecekte de benzer uygulamaların yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma açısından büyük bir adım olacak.

YOĞUNLUK YAŞANMAYACAK

Yeni uygulama sonrası yoğunluk yaşanmayacağını düşünen çok sayıda araç sahibi, randevu almadan muayene için istasyonları ziyaret etse de, TÜVTÜRK istasyonları randevusuz hiçbir aracı muayeneden geçirmemeye devam ediyor.

Araç sahipleri, belirtilen tarihlerde randevu alarak muayenelerini gerçekleştirebilirler ve trafiğe çıkacakları araçlarının güvenliğini ve çevre dostu olmasını sağlayabilirler.

İnternet üzerinden alınabilecek randevu ile sürücüler uygun buldukları gün ve saatte otomobillerini muayeneye sokabiliyor.

Aynı zamanda otomobil sahipleri, TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan “Egzoz pulu” olarak adlandırılan Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü testini yaptırabilirken, verilen belgeyi muayene sırasında yetkiliye ibraz ederek ek bir test yaptırmaktan muaf tutulmakta.

TÜVTÜRK’ün gezici istasyonları, araç sahiplerine büyük bir kolaylık sağlayarak yoğunluğun önüne geçmeye ve işlemleri daha düzenli bir şekilde yürütmeye yardımcı oluyor.

Gelecekte de benzer uygulamaların yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma açısından büyük bir adım olacaktır.

kaynak: F5 haber 


Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 4
    KIZDIM
  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya’da TÜVTÜRK önünde 'vize' eylemi
Bölgesel

Antalya’da TÜVTÜRK önünde 'vize' eylemi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Beşkonak ve Side bölgelerinde tur yapan safari şirketleri, minibüs ruhsatlı arazi taşıtlarının vizelerinin yapılmamasını tur araçlarıyla düzenledikleri konvoy ve basın açıklamasıyla protesto etti.

2021 araç muayene ücretlerine zam yolda! İşte rakamlar
İş Dünyası

2021 araç muayene ücretlerine zam yolda! İşte rakamlar

Trafiğe çıkan her aracın mutlaka düzenli olarak muayene olması gerekiyor. TUVTÜRK istasyonlarında yapılan muayenelere 2021 yılında zam geleceği ifade edildi. Ücretlerin yeniden değerlendirme oranında yapılacak olan zam miktarının 2021 yılında geçerli olacağı belirtildi. Peki, 2021 araç muayene ücretlerine ne kadar zam gelmesi bekleniyor?

Zorunluluk Kaldırıldı! Araç Muayenesi Daha Kolay Olacak
Yaşam

Zorunluluk Kaldırıldı! Araç Muayenesi Daha Kolay Olacak

Artık araç sahipleri, egzoz gazı emisyon ölçümü testini yaptırmadan araç muayenesinden geçebilecek. Bu yeni düzenleme hem trafik güvenliğini hem de çevreyi korumayı amaçlıyor.

2024 Araç Muayene Ücretlerine Yüzde 58 Zam İddiası Gündemde
Yaşam

2024 Araç Muayene Ücretlerine Yüzde 58 Zam İddiası Gündemde

Türkiye genelinde yeni yıl heyecanı yaşanırken, TÜVTÜRK'ün 2024 için planlanan yüzde 58,46 oranındaki araç muayene ücreti zammı gündemde. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, bu önemli gelişmeyi değerlendirdi.

Başkan Kotan, İlk Nikahını Kıydı
Yaşam

Başkan Kotan, İlk Nikahını Kıydı

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan göreve gelmesinin ardından ilk nikâhını CHP Konyaaltı Gençlik Kolları İlçe Başkanı İsmail Koçak ve Aslıhan Karadağ çiftine kıydı.

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai
Yaşam

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) Gazipaşa’da yapımına başladığı 10 bin metre kanalizasyon hattı yapım işinin yüzde 70’i tamamlandı.