Elmalı'da Elma bahçelerinde tahmini erken uyarı çalışmaları Başladı, Elma ağaçlarının gövdelerine Neden Karton Sarılır

Antalya İli Elmalı ilçesinden Elma bahçelerinde tahmini erken uyarı çalışmaları kapsamında elma ağaçlarının gövdelerine oluklu karton sardık diyen Elmalı Tarım ilçe Müdüresi Dilek Boğatimur

 Antalya İli Elmalı ilçesinden Elma bahçelerinde tahmini erken uyarı çalışmaları kapsamında elma ağaçlarının gövdelerine oluklu karton sardık diyen Elmalı Tarım ilçe Müdüresi  Dilek Boğatimur  konu ile ilgili bilgi verdi.
  Elma ağaçlarının gövdelerine Neden Karton Sarılır
Elma iç kurdu larvaları kışı ağaç gövdelerinin çatlamış kabukları arasında, ambalaj ve depolama yerlerinde ördükleri kokonlar içerisinde olgun larva olarak geçirir. Bu larvalar Nisan sonu-Mayıs baslarında pupa sekline dönüşmektedir. Mayıs ayında pupadan çıkan dişi kelebekler hava sıcaklıklarının uygun hale gelmesi ile yumurtlarlar. Elma İç kurdunun kitlesel tuzaklama yöntemi ile elma bahçelerde uygulanabilen bir biyoteknolojik mücadele yöntemidir. Elma iç kurdunun bahçelerde gelişmesini tamamlayan larvalar tuzak bant yöntemi ile toplanır.
Bu amaçla; Haziran ayının ilk haftasında ağaçların gövdelerine yerden 50-60 cm yerden yüksekliğe önceden hazırlanan 2-3 cm eninde oluklu mukavvalar iki kat halinde sarılır, bu sarılan karton kuşaklar Eylül ayına kadar bahçede ağaç gövdelerinde sarılı kalır.
Daha sonra bu karton kuşaklar ağaç gövdelerinde toplanarak oluklu mukavvalara gelen elma iç kurdu olgun larvalar karton kuşaklar ile birlikte imha edilerek elma iç kurdu popülasyonu düşürülebilir. #SenÜretYeter

elma ağaçlarının gövdelerine Neden Karton SarılırDilek BoğatimurTürkiyeAntalyaElmalı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.