Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde toplam 6 bin 250 yeni kadro ihdas edildi. Resmi Gazete’de yer alan düzenlemeyle, Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatlarının kadro yapısında önemli bir artışa gidildi.
Yeni kadroların bin 550’si merkez teşkilatına, 4 bin 700’ü ise taşra teşkilatına ayrıldı.
Merkez Teşkilatında Yeni Başmüfettiş ve Amir Kadroları
Düzenleme kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatına 925 başmüfettiş kadrosu ihdas edildi. Ayrıca 200 merkez emniyet müdürü ile dereceleri 2 ila 5 arasında değişen 425 emniyet amiri kadrosu oluşturuldu.
Bu düzenlemeyle merkez teşkilatındaki yeni kadro sayısı toplam bin 550’ye ulaştı.
Taşra Birimlerine 4 Bin 700 Kişilik Kadro
Kararın en büyük bölümünü ise taşra teşkilatına ayrılan kadrolar oluşturdu. Taşra birimlerinde 4 bin 200 emniyet amiri ve 500 bilgisayar işletmeni kadrosu ihdas edildi.
Böylece Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına toplam 4 bin 700 yeni kadro kazandırılmış oldu.
Yeni Kadroların Büyük Bölümü Emniyet Hizmetlerine Ayrıldı
İhdas edilen toplam 6 bin 250 kadronun 5 bin 750’sini başmüfettiş, merkez emniyet müdürü ve emniyet amiri kadroları oluşturdu. Kalan 500 kadro ise bilgisayar işletmeni olarak taşra teşkilatına tahsis edildi.
Kararla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez teşkilatında denetim ve yönetim kadroları güçlendirilirken, taşra teşkilatında ise ağırlıklı olarak emniyet amiri kadrolarının artırılması öngörüldü.