Erdoğan’dan TEKNOFEST Mesajı: “Türkiye Yüzyılı, TEKNOFEST Kuşağının Damgasını Taşıyacak”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu etkinliğinde gençlere hitap etti. Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayisinde geldiği noktaya dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinin gençlerin ellerinde olduğunu söyledi. Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı, TEKNOFEST kuşağının damgasını taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Ankara Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu etkinliğinde gençlere hitap etti. Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayisinde geldiği noktaya dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinin gençlerin ellerinde olduğunu söyledi. Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı, TEKNOFEST kuşağının damgasını taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin Geleceği Emin Ellerde”

TEKNOFEST Güneydoğu’daki yoğun katılım ve gençlerin ilgisine vurgu yapan Erdoğan, etkinlikte oluşan atmosferin Türkiye’nin geleceğine ilişkin önemli bir tablo ortaya koyduğunu belirtti.

Erdoğan, “Bu muazzam atmosfer, buradaki gençlerimizin azmi, heyecanı, kararlılığı bizlere şunu çok net bir şekilde gösteriyor; Türkiye’nin geleceği hamdolsun emin ellerdedir” dedi.

Türkiye’nin önünün açık olduğunu savunan Erdoğan, gençlerin ülkenin geleceğinde belirleyici rol üstleneceğini ifade ederek, “Türkiye Yüzyılı, TEKNOFEST kuşağının damgasını taşıyacaktır. Buradaki gençler bu ülkenin gözbebeğidir” diye konuştu.

Şanlıurfa Türküsüne Eşlik Etti

Erdoğan, TEKNOFEST Güneydoğu’nun açılış programında Şanlıurfa yöresine ait türküye de eşlik etti. Etkinlikte teknoloji ve savunma sanayisine ilişkin mesajlarını sürdüren Erdoğan, organizasyonun gençlerin ilgisi açısından önemine dikkat çekti.

Selçuk Bayraktar’la Şanlıurfa Diyaloğunu Anlattı

Erdoğan, TEKNOFEST’in Şanlıurfa’da düzenlenmesiyle ilgili damadı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’la yaptığı görüşmeyi de anlattı.

Erdoğan, Bayraktar’ın organizasyonun nerede yapılacağı konusunda kendisine danıştığını belirterek, “Selçuk Bey, ‘Bu programı nerede yapalım’ dediğinde, ben de kendisine ‘Buraya Şanlıurfa yakışır’ dedim” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın tarihsel ve kültürel önemine işaret eden Erdoğan, Göbeklitepe’nin kent sınırları içerisinde bulunduğunu ve kentin tarih boyunca bilim insanları ve alimlere ev sahipliği yaptığını söyledi.

“Gençlerimiz Köklerini Unutmasın İstedik”

TEKNOFEST’in Şanlıurfa’da gerçekleştirilmesinin amaçlarından birinin gençlerin tarihsel ve kültürel bağlarını güçlendirmek olduğunu belirten Erdoğan, farklı ülkelerden gelen gençlerin de Türkiye’nin tarihsel birikimini tanımasını hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan, teknoloji yarışmalarına 81 il ve 97 ülkeden 730 bini aşkın takım ile 1 milyon 600 binin üzerinde yarışmacının başvurduğunu, organizasyonun bugüne kadar yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırladığını açıkladı.

Yeni Yarışma Kategorileri Eklendi

Organizasyonda 5G, yapay zeka, drone izleme, ileri otonom sistemler, savaşan İHA’lar, havayolu optimizasyonu ve bağımlılıkla mücadele gibi yeni yarışma kategorilerinin yer aldığını belirten Erdoğan, teknoloji yarışmalarına katılan tüm gençleri tebrik etti.

Erdoğan, yeni deneyim ve sergi alanlarının da TEKNOFEST’e farklı bir içerik kazandırdığını ifade etti.

“Gelecekte Bu Teknolojileri Sizler Üreteceksiniz”

Gençlere savunma sanayii ürünleri üzerinden seslenen Erdoğan, KIZILELMA, KAAN, HÜRJET, ANKA ve BAYRAKTAR TB2 gibi sistemlerin yanı sıra farklı kara ve hava savunma sistemlerinin de gençlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Erdoğan, “Burada izlediğiniz, beğendiğiniz, hayran kaldığınız tüm bu teknolojileri ileride inşallah sizler üreteceksiniz” dedi.

Bu ürünleri geliştiren mühendislerle gençlerin gelecekte birlikte çalışacağını belirten Erdoğan, teknoloji alanındaki çalışmaların yeni nesiller tarafından daha ileri seviyelere taşınacağını ifade etti.

“Sizi Durdurmak İsteyenler Var”

Konuşmasında gençlere geleceğe ilişkin sorumluluklarını hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin istikbalinin gençler tarafından şekillendirileceğini söyledi.

Erdoğan, “Türkiye’nin istikbalini sizler omuzlayacaksınız. Şehit ve gazilerimizin yücelttiği mücadele sancağını sizler başarıyla dalgalandıracaksınız” diye konuştu.

Gençlere değerlerinden ve kimliklerinden taviz vermemeleri çağrısında bulunan Erdoğan, Türkiye’nin önündeki hedeflere ulaşmasını engellemek isteyenlerin bulunduğunu öne sürdü.

Savunma Sanayiinde Yeni Projelere Dikkat Çekti

Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli bir dönüşüm yaşadığını savunan Erdoğan, sektörde faaliyet gösteren firma sayısına ilişkin de bilgi verdi.

Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda 4 bin 500’den fazla firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, geliştirilen ürün, yazılım, platform ve ekipmanların Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik birimlerinin envanterine dahil edildiğini söyledi.

Şanlıurfa Bilim Merkezi Açıldı

TEKNOFEST programının ardından Şanlıurfa Bilim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Erdoğan, burada yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin teknoloji alanındaki çalışmalarının gençlerin eğitim ve üretim süreçleriyle desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

 

TEKNOFEST KuşağıTürkiye YüzyılıTEKNOFESTTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.