EYT'de ilk maaşın ödeneceği tarih netleşti!

Milyonların beklediği EYT'de erteleme gündeme geldi. Yeni erteleme kararı geldi, ilk maaşın yatacağı tarih değişti.

Milyonların beklediği EYT'de erteleme gündeme geldi. Yaş nedeniyle emekli olamayan EYT'li vatandaşlar için yasa tasarısı Meclis'e geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen EYT'de yaş şartı kalkacaktı. Ancak Kahramanmaraş'ı ve 10 ili sarsan depremler nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verilmişti. Yeni erteleme kararı geldi, ilk maaşın yatacağı tarih değişti.

EYT’de bir erteleme daha olacağı netleşti. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrasında TBMM çalışmalarına ara verilmişti. Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen EYT düzenlemesi de beklemeye alındı.

Meclis’in çalışmalarının yeniden başlamasıyla EYT’nin yasalaşması, ilk maaşların Mart'ta yatırılması bekleniyordu.

EYT'DE SON DÜZLÜĞE GİRİLDİ

Meclis’te üçüncü aşamada bulunan EYT düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçmişti. Yasalaşma süreci için Genel Kurul’daki görüşmelerin tamamlanması ve yasanın onaylanması gerekecek.

Yasa geçtikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulacak. Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte EYT’liler emeklilik başvurusunda bulunabilecek.

Normal şartlarda yasanın Şubat ayında onaylanması ve ilk maaşların Mart ayında yatacağı düşünülüyordu. Ancak ülkemizde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle milletvekilleri ve bakanlar bölgeye akın etti. Türkiye depremzedelere yardıma koşarken, arama kurtarma çalışmalarından gelecek umutlu haberler beklendi.

Sosyal medyada ise EYT’nin erteleneceği veya iptal edileceği yönünde iddialar gündeme gelmişti. EYT’de erteleme iddiaları nedeniyle gözler Meclis’in açılacağı tarihe çevrilmişti.

TARİH DEĞİŞTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Meclis çalışmalarına bir hafta daha ara verileceğini duyurdu. Milletvekillerinin birçoğunun deprem bölgesinde olması dolayısıyla, siyasi partiler arasında yapılan anlaşmayla TBMM çalışmalarına 28 Şubat’a kadar ara verildi.

Bu durum EYT’de bir kez daha erteleme anlamına geliyor. Yeni takvime göre, EYT yasasının Mart ayında Meclis’ten geçmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanması söz konusu olabilecek.

Böylelikle emeklilik başvuruları ve onay süreçlerinin ardından ilk maaşın ödenmesi Nisan ayına kalabilir. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan takvime ilişkin bilgi paylaşılması bekleniyor.

[H]15971[/H] [H]15979[/H] [H]15974[/H] [H]15973[/H] [H]15972[/H]

Türkiye Gazetesi

EYTEYT düzenlemesiTBMM Genel KurulVedat BilginTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.