Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında gerçekleştirilen Beşinci Fon Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ardından, tasfiye sürecindeki yatırım fonlarına ilişkin yeni ödeme takvimi açıklandı. A1, Bulls ve Pardus yönetimindeki fonlarda 43 bin 643 yatırımcıya 6,4 milyar lira ödeme yapılırken, kalan tasfiye işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Kanun Teklifi TBMM Gündeminde
Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında yapılan toplantıya Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bu bakanlıklara bağlı ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Kurulun önceki toplantılarında alınan kararların uygulanması ve tasfiye sürecinin hukuki güvenceye kavuşturulması amacıyla hazırlanan kanun teklifi, 9 Ekim 2026 tarihinde TBMM Başkanlığına sunuldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından tasfiyesine karar verilen bazı yatırım fonlarına yönelik düzenlemeleri içeren teklifin, 14 Ekim’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi öngörülüyor.
Üç Portföy Şirketinde Tasfiye Bu Hafta Tamamlanacak
Açıklamaya göre, Ziraat Bankası tarafından geçen hafta A1, Bulls ve Pardus’un yönettiği fonlarda bulunan 43 bin 643 yatırımcıya toplam 6,4 milyar lira ödeme yapıldı.
Üç portföy yönetim şirketinin bünyesindeki kalan 49 fon için ise toplam 34,1 milyar liralık tasfiye işleminin hafta sonuna kadar tamamlanması amaçlanıyor.
Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte, söz konusu üç şirketin yönettiği toplam 66 yatırım fonunda bulunan 45 bin 745 yatırımcıya yönelik ayni ve nakdi tasfiyenin toplam 40,5 milyar lira tutarında sonuçlandırılması hedefleniyor.
Diğer 65 Fon İçin Ara Ödeme Planı
Açıklamada, TBMM gündemindeki kanun teklifinin yasalaşmasının ardından tasfiye sürecinde bulunan diğer 65 fona ilişkin ara ödemelerin de hızla tamamlanmasının planlandığı belirtildi.
Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, kalan fonlardaki yatırımcıların ödemelerine ilişkin işlemlerin de ivedilikle gerçekleştirilmesi hedefleniyor.