Gölhisar’da umut tacirlerine hapis 4 organizatörden 2’si tutuklandı!

Burdur’un Gölhisar ilçesinde göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 17 yabancı uyruklu kişi yakalanırken, organizatörlük yaptığı tespit edilen 4 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Burdur Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde göçmen kaçakçılığı suçunun faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında belirlenen adreslere müdahale edildi.

Yapılan operasyonlarda toplam 17 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Kimlik ve statü kontrollerinde, yakalananlardan 11’inin yasal kalış haklarını ihlal ettiği tespit edilerek bu kişiler hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Sınır dışı süreci başlatılan şahıslardan birinin odasında yapılan aramada 60,88 gram Afgan sakızı ile 19,99 gram eroin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirildi. Söz konusu şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 191. maddesi kapsamında adli işlem yapıldı.

Öte yandan, yabancı uyruklu şahısların kaçak yollarla yurt dışına çıkarılmasına organizatörlük yaptığı tespit edilen 4 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden Y.A. ve S.T., savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Y.E. ve H.Ş. ise çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

göçmen kaçakçılığıTürkiyeBurdurGölhisar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.