Kahramanmaraş depreminde vefat eden ve yaralananlar

10 ilde etkili olan 7.7'lik depremde toplam 3 bin 432 kişi hayatını kaybetti, 21 bin 103 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş'ta sabah saatlerinde 7,7 şiddetinde meydana gelen depremin ardından öğle saatlerindeki 7,6 şiddetinki deprem felaketin boyutunu artırdı. 2 büyük depremin yanı sıra 100'ün üzerinde artçı deprem oldu.

Vefat sayısı 3 bin 432'ye çıktı

Deprem bölgesine akın akın gelen kurtarma ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. AFAD başta olmak üzere askerinden itfaiye erine birçok arama kurtarma ekibi, enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşarak onları sağ salim kurtarabilmek adına çalışıyorlar.
Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan arama kurtarma çalışmalarının ardından, geçen her saat felaketin bilançosu da artıyor. Bu kapsamda depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de şu ana kadar 3 bin 432 vatandaş hayatını kaybetti.

Bir diğer yandan il il vefat sayıları açıklandı. Sıralama şu şekilde;

-Kahramanmaraş 530

-Hatay: 872

-Osmaniye: 293

-Adıyaman: 720

-Diyarbakır: 92

-Şanlıurfa: 95

-Gaziantep: 481

-Adana: 146

-Malatya: 166

-Elazığ: 2

Yaralı sayısı 21 bin 103

5 bin 775 binanın yıkıldığı depremde 21 bin 103 vatandaş yaralı olarak kurtarıldı.

Enkaz altından 8 binden fazla kişi kurtarıldı

Enkaz altından çıkarılan vatandaş sayısının 8 binden fazla olduğunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. 338 bin depremzede yurtlar, üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı barınma merkezlerine yerleştirildi. 10 bin 718 baz istasyonunun ise çalışır durumda olduğu söylendi.

"16 bin 400 personel afet bölgesinde"

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı (AFAD) Yunus Sezer'in yaptığı açıklamalar ise şu şekilde:

"243 artçı deprem meydana geldi. Bölgede bakanlarımızın koordinasyonunda 30 valimiz ve 47 kaymakamımız her il ve ilçede görev yapmaktadır. 16 bin 400 personelimiz ile yabancı ülkelerden gelen personellerle beraber şu anda afet bölgelerinde yoğun bir çalışma var. Diğer taraftan da kış şartlarından dolayı çadır hem de barınma ihtiyaçları için diğer barınma malzemelerini de bir şekilde sağlayarak afet bölgesine gönderiyoruz. Şu ana kadar 65 bin kadar çadır ve çadır içi malzeme afet bölgesine gönderilmiş durumda.

Havanın müsaade ettiği ölçüde hava koridorunu daha aktif bir şekilde kullanarak, tüm arama kurtarma personellerimizi de oraya göndermeyi düşünüyoruz. 300 binin üzerinde battaniye ve diğer ısıtıcı türü malzemelerimiz gönderilmiş durumda."

"Ülkemizin bütün imkanlarını afet bölgesine sevk ediyoruz"

Barınma ihtiyacının karşılanması için vatandaşları yatakhanelerde misafir ettiklerini anlatan Sezer, şunları kaydetti:

"Şu an kadar Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza ait yatakhanelerde vatandaşlarımız misafir edilmektedir. İkram araçları ve mobil mutfaklarımızla birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarımız afet bölgesinde. Ülkemizin bütün imkanlarını afet bölgesine Adana'dan, Gaziantep'ten Malatya'ya kadar havaalanlarımız kullanılarak buradaki personel sayılarımızı takviye ettiğimizi ve sahada arama kurtarma faaliyetlerini devam ettirdiğimizi belirtmek istiyorum."

Kahramanmaraş depremi son dakikaTürkiyeKahramanmaraş

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.