Burdur

Burdur'da depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremde yaralanan depremzedeler, Burdur Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Burdur'da depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremde yaralanan depremzedeler, Burdur Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Depremde bacağı kırılan Abdullah Nuri Tepeleyici'nin, "Ufak bir sallantı olduğunu hissettim, bina bir anda alt üst oldu. Sürünerek avluya kadar ilerleyebildim. 5-10 dakika sonra çocuklar geldi, iki üç arkadaşla beraber beni çıkarttılar" sözleri, yaşananları bir kez daha gözler önüne serdi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Deprem anında yaralanan ve kendi imkanlarıyla Burdur’a gelen depremzedelerin tedavileri, Burdur Devlet Hastanesinde devam ediyor. Burdur Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde tedavileri devam eden depremzedeler, deprem anında yaşadıkları travmaları atlatmaya çalışıyor.

"Çok kötü bir andı"

Malatya’dan kendi imkanlarıyla Burdur’a gelen ve depremde kolu kırıldığı için devlet hastanesinde tedavi altına alınan Ebubekir Erdemir, deprem anında yaşadıklarını, "Birinci sarsıntıda evden çıkmadım. İkinci sarsıntıda dışarıya çıktım. Kaldırımda koşarken düşüp elimi kırdım. Yerler buzlanmış, o yüzden düştüm ve elimi kırdım. Çok kötü bir andı. Allah kimseye göstermesin. Çok şükür biz depremde kimseyi kaybetmedik ama arkadaşımın annesi, babası ve kardeşini kaybetti. Biz depremden sonra bahçeye çadır kurduk ve orada kaldık. Kar yağıyordu, karın altında donduk. Burdur’a pazartesi geldik. Arkadaşım araba tuttu sağ olsun, getirdi bizi. 21 kişi geldik buraya" sözleriyle anlattı.

"Bina bir anda alt üst oldu"

Bir diğer depremzede Hataylı Abdullah Nuri Tepeleyici ise enkaz altında kalıp bacağı kırıldığı için tedavi altına alındı. Torunu tarafından enkaz altından çıkarılan Tepeleyici, "Saat 12'ye kadar oturdum, sonra uyudum. Ufak bir sallantı olduğunu hissettim. Bina bir anda alt üst oldu. Ben kendim sürünerek avluya kadar ilerleyebildim. 5-10 dakika sonra çocuklar geldi, iki üç arkadaşla beraber beni çıkarttılar. Komşuya gittik. Daha sonra jandarma geldi. Bizi Altınözü Devlet Hastanesine yatırdılar. Orada bacağımı sarıp alçıya aldılar. Oradan da futbol sahasına götürdüler. Futbol sahasından helikopter ile Adana’ya sevk ettiler. 2 gece Adana’da hastanede kaldık. Orada acil hastalara yer açabilmek için bizi Burdur’a gönderdiler. 2 katlı evimiz vardı Hatay’da. Bir kedim vardı, o da öldü mü kaldı mı bilmiyorum. Hastaneye geldiğimizde yanıma bir kedi geldi, ayağımın üzerinde uyudu, bacağımı yaladı. Onun yakınlığı biraz da olsa bana iyi geldi. Deprem anında ayağımın üzerine ne düştü bilemiyorum. Bir baktım burası kanlar içinde kalmıştı" diyerek yaşadıklarını anlattı.

"Uykumuzdan çığlıklar ile uyandık"

Enkaz altından dedesini kurtaran Muhammet Bilal Tepeleyici ise, o anları şöyle anlattı:
"Uykumuzdan çığlıklar ile uyandık, köyün önüne gittik. Oradan da dedeme bakmaya gittim. Amcamlar da enkazın altındaydı. Onları da çıkarttık. Sonra dedemi de çıkarttık. Sağlam kalan bir tane ev vardı, oraya yerleştirdik. Diğer yaralıları da oraya getirdik. Sabah da jandarma geldi, hepsini hastaneye götürdüler. Hastanedeki tedavisinin ardından dedemi helikopter ile Adana’ya götürdüler. Oraya sonradan hasta geleceği için dedemi Burdur’a getirdik. Allah herkesin yardımcısı olsun."

"Çocuklarım 32 saat sonra enkaz altından çıkarıldı"

Hatay’da depreme yakalanan ve bacağı kırılan Ahmet Semerci de deprem ile ilgili, "Deprem anında eşim beni uyandırdı, 'Kalk deprem oluyor' dedi. O anda çocukları da uyandırdık. Çocuklar ayağa kalkınca ben de 'Kapıları açayım, çıkalım beraber' dedim. Çocuklar arkamdan geliyorlardı. İlk iki kapıyı açtım. Üçüncü kapı olan dış kapıyı açtığım zaman bir şey beni dışarıya savurdu. En son hatırladığım kadarıyla dört katlıydı bizim binamız, üstümüze çöktü. Yalnız beni fırlattığı için ben dışarda kaldım, çocuklarım enkaz altında kaldı. 32 saat sonra çocuklarımı çıkardılar. Ayağımın yaralandığının 4 saat sonra farkına vardım. Bir abla bana 'Kardeş ayağın kanıyor' dedi, öyle anladım. Bu sırada ağabeyimi aradım, durumu anlattım. Ağabeyim geldi, aldı beni yukarı mahalleye götürdü. Orada 'Çocuklar nerede?' dedi. Ben de 'Çocuklar çıktı mı çıkmadı mı bilmiyorum' dedim. Ağabeyim de 'Sen otur, biz gidip bakalım' dedi. O sırada baldızımı aradım. Durumu anlattım, o da 'Enişte, çocuklar enkaz altında, sesleri geliyor' dedi. Bu sırada ağabeylerimin çabalarıyla 32 saat sonra enkaz altındakilere ulaştılar. Çok şükür ufak çiziklerle çıkardılar. Eşim ve 2 kızım ile buraya geldik. Ben ve ufak kızım hastanedeyiz. Eşim ve diğer kızım da yurttalar. Ameliyat oldum, kırık ve kesikler var ayağımda. Herkese geçmiş olsun. Kayıplar için başsağlığı diliyorum. Çok kötü bir an yaşadık. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum" sözlerine yer verdi.
Hastanede tedavi olan hastalar, tedavilerinin tamamlanmalarının ardından Burdur’da kendileri için hazırlanan yurtlara ve evlere gönderilecek.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi yakında hizmete girecek
Bölgesel

Burdur Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi yakında hizmete girecek

Burdur Devlet Hastanesi'nde, kemoterapi hizmetinin yanı sıra kısa bir süre içerisinde anjiyo ünitesi de yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

Rahime Cankat Gürel, Burdur Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Rahime Cankat Gürel, Burdur Devlet Hastanesinde göreve başladı

Burdur Devlet hastanesinde, Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) Uzmanı Dr. Rahime Cankat Gürel hasta kabulüne başladı.

Başak Merve Yanmaz Burdur Devlet Hastanesi'nde Göreve Başladı
Bölgesel

Başak Merve Yanmaz Burdur Devlet Hastanesi'nde Göreve Başladı

Burdur Yeni Devlet Hastanesi'ne İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Merve Yanmaz'ın katılımıyla kadrosunu daha da güçlendirdi.

Sinan Serdar Burdur Devlet Hastanesi'nde Göreve Başladı
Bölgesel

Sinan Serdar Burdur Devlet Hastanesi'nde Göreve Başladı

Burdur Yeni Devlet Hastanesi'ne Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinan Serdar'ın katılımıyla kadrosunu daha da güçlendirdi.

Fahrettin Koca açıkladı! Burdur Devlet Hastanesi'nde 4 Ayda 224 Bin Muayene!
Bölgesel

Fahrettin Koca açıkladı! Burdur Devlet Hastanesi'nde 4 Ayda 224 Bin Muayene!

Fahrettin Koca açıkladı! Burdur Devlet Hastanesi'nde 4 Ayda 224 Bin Muayene! Burdur Devlet Hastanesi, Aralık ayında hizmete girmesinden bu yana 224 bin muayene gerçekleştirdi.

Burdur Devlet Hastanesi'ne ikinci fako cihazı kuruldu!
Bölgesel

Burdur Devlet Hastanesi'ne ikinci fako cihazı kuruldu!

Burdur Devlet Hastanesi, katarakt ameliyatlarında kullanılan son teknoloji ürünü ikinci Fako cihazını hizmete sundu. Bu sayede hastalar daha hızlı ve modern bir şekilde tedavi imkanına kavuşacak.