KARANTİNA ALTINDAKİ ÇELTİKÇİ’DE NELER OLUYOR ? BAŞKAN AYDIN AÇIKLADI

Burdur’un Çeltikçi İlçesinde 2 kişide Covid-19 vakası tespit edilmesinin ardından ilçe karantina altına alınmıştı.

Burdur’un Çeltikçi İlçesinde 2 kişide Covid-19 vakası tespit edilmesinin ardından ilçe karantina altına alınmıştı.

Çeltikçi’nin karantinaya alınmasının ardından Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın, ilçedeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

İlçede vakaların artmasının önüne geçmek için çalışmalar sürüyor. Çeltikçili vatandaşların salgından zarar görmemesi için herkesin evde kalması istenirken, söz konusu cenaze namazına katılan kişilerin de tespit edilerek karantina altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Tespit edilen kişilere test yapılarak karantinaya alınmaya başlandığı bilgisini veren Başkan Aydın, vatandaşlardan cenazeye katılan kişilerin kendilerini bildirmelerini istediklerini böylece bu işin kısa sürede çözüleceğini aktardı. Vatandaşlar önlemlerin alınmasında kendi üstlerine düşen görevi yerine getirerek hem kendi sağlıklarını hem de çevresinde bulunan kişilerin sağlıklarını koruyabilirler. Vatandaşlarımız kurallara uyarak yetkililere yardımcı olmalılar. Korona Virüsten kurtulmak için kurallara riayet etmemiz gerekli yoksa daha fazla kişiye salgının yayılma ihtimali artar ve karantina süreci de uzamış olur. Bu sürecin uzayıp zararlı çıkmamak için hep birlikte karantina sürecini evlerimizde geçirip kendimizi izole etmeliyiz ifadelerini kullandı.

Ayrıca yakın zamanda hizmet vermeye başlayan Halk Ekmek’in çalışmaya devam ettiğini ve Çeltikçi ilçesinin ekmek ihtiyacını karşıladığını da belirten Recep Aydın, belediye olarak bize düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Vatandaşların ekmek ve diğer ihtiyaçları belediye, kaymakamlık ve güvenlik güçleri tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde ilçede sık sık temizlik ve dezenfekte çalışmalarımızı da sürdürüyoruz şeklinde konuştu.

KARANTİNAYA UYMAYANLARA YASAL İŞLEMLER YAPILIYOR

çeltikçi belediyesicovid19karantinauyarıTürkiyeBurdurÇeltikçi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.