Kaymakamlık ve Belediye Karşı Karşıya Geldi. Vali Arayı buldu

Mülk sahibi Milli Emlak, İşletme sahibi Yeşilova Belediyesi olan salda gölü kayadibi halk plajı mühürlenecek dedikoduları, Yeşilova Belediyesi ve Kaymakamlığını karşı karşıya getirdi.

Mülk sahibi Milli Emlak, İşletme sahibi Yeşilova Belediyesi olan salda gölü kayadibi halk plajı mühürlenecek dedikoduları, Yeşilova Belediyesi ve Kaymakamlığını karşı karşıya getirdi.

Yaşananlarla ilgili olarak Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, durumu Isparta İdare Mahkemesine bildirmişti. Ancak yarın mühürleneceğine dair bilgiyi alan Başkan Şenel yaşananların hukuksuz olduğunu ifade ederek Yeşilova Kaymakamlığına müracatta bulundu.

Mahkemenin kendileri ile ilgili savunmasının alınması için ara karar verdiğini ifade eden Başkan Mümtaz Şenel, dava devam ederken Halk Plajının mühürlenmesinin ve boşaltılmasının yasalara aykırı olduğunu açıkladı. Başkan Şenel, yapılacak bir girişimin ileride telafisi mümkün olmayan zararlar doğuracağını da sözlerine ekledi.

Yeşilova Kaymakamlığının bu işleme devam etmesi durumunda konuyu mahkemeye taşıyacağını söyleyen Başkan Mümtaz Şenel, Hem Kaymakamlığı de idari temsilciyi belediyeyi zarara uğratacağı için tazminat ve ceza davası açacağının altını çizdi.

Vali Şıldak Duruma El Attı
Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel akşam saatlerinde Burdur Valisi Hasan Şıldak’la telefonla görüştü. Yapılan görüşme neticesinde Vali Şıldak’ın mühürleme işlemini durdurduğu bildirildi.

Süreçle ilgili olarak mahkemenin vereceği karar beklenecek. Isparta Bölge İdare Mahkemesinde halen devam eden Yürütmeyi Durdurma davası ile ilgili olarak Yeşilova Belediyesi savunmasını yapacak. Kararın bu mahkeme sonrası çıkması bekleniyor.

Mümtaz ŞenelHasan ŞıldakTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.