Burdur’un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti, 4 Eylül Cuma günü tarih, kültür ve sanatı buluşturan özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Burdur Valiliği himayelerinde düzenlenecek programda araştırmacı yazar Erhan Altunay ile sanatçı Birsen Tezer vatandaşlarla buluşacak. Valilik, etkinliğe katılacak vatandaşlar için ulaşım ve giriş saatlerine ilişkin önemli duyurularda bulundu.
Burdur’un önemli tarihi ve kültürel değerlerinden Kibyra Antik Kenti, 4 Eylül 2026 Cuma günü özel bir programa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Burdur Valiliği himayelerinde Kibyra Antik Kenti Odeon’da gerçekleştirilecek etkinlik saat 18.00’de başlayacak.
Erhan Altunay Saat 18.00’de, Birsen Tezer Saat 20.00’de
Program kapsamında saat 18.00’de araştırmacı yazar Erhan Altunay katılımcılarla buluşacak.
Saat 20.00’de ise sanatçı Birsen Tezer Kibyra Antik Kenti’nin tarihi atmosferinde sahne alacak.
Kibyra’ya Ücretsiz Ring Seferleri Düzenlenecek
Burdur Valiliği tarafından yapılan duyuruya göre etkinlik alanına girişler 17.30 itibarıyla başlayacak. Saat 20.00’den sonra alana giriş yapılmayacak.
Şahsi araçlarıyla gelen vatandaşlar, görevlilerin yönlendirdiği park alanlarına araçlarını bırakacak. Buradan etkinlik alanına ulaşım toplu ring seferleriyle sağlanacak.
Ayrıca Gölhisar merkezden Kibyra Antik Kenti’ne ücretsiz ring seferleri düzenlenecek. Ring araçları saat 17.30’dan itibaren Atatürk Ortaokulu önünden hareket edecek.
Etkinlik Alanında Bu Kurallara Dikkat
Konser alanına yiyecek ve içecek alınmayacak. Etkinlik alanında tütün ve tütün mamullerinin kullanımına da izin verilmeyecek.
Valilik ayrıca Kibyra’nın tarihi dokusunun korunması, çevreye çöp atılmaması ve alanın temiz tutulması konusunda vatandaşlardan hassasiyet göstermelerini istedi.
4 Eylül Cuma günü Kibyra Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek etkinlik, tarihi atmosferi kültür, söyleşi ve müzikle bir araya getirecek.