Köprülü Kanyon Milli Parkı Dünya Markası

KÖPRÜÇAY IRMAĞI VE RAFTİNG

KÖPRÜÇAY IRMAĞI VE RAFTİNG

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü sorumluluk sahalarından Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda hem ülkemizde hem de dünya çapında bir üne kavuşan rafting faaliyeti Manavgat Köprüçayı üzerinde gerçekleştirilmektedir. Isparta-Sütçüler yakınlarındaki Toros dağlarından doğan, Köprülü Kanyon Milli Parkı’nın (Manavgat) dar ve derin kanyonlardan geçerek Serik yakınlarında Akdeniz’e dökülen Köprüçayı üzerinde iki adet antik köprü yer alır. Bunlar 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen Roma yapısı Oluk Köprü ve Büğrüm Köprü’dür.

Köprüçayı üzerinde yapılan rafting faaliyeti hem ülkemizden hem de yabancı ülkelerden turistleri bölgeye çekmektedir. Mavinin her tonunun görülebildiği Köprüçayı, etrafını süsleyen zengin bitki örtüsüyle de gelen ziyaretçileri kendisine hayran bırakmaktadır. Dağların altından gelen kaynak sularından beslendiği için yazın en sıcak zamanlarında bile girenleri serinletmektedir. Bölgede rafting faaliyeti dışında kanyon ve tabiat yürüyüşleri, bisiklet turu gibi tabiat sporları yapılabilmektedir. Ayrıca günübirlik kullanım alanında özellikle yerli turistler tarafından kampçılık ve piknik gibi faaliyetler de oldukça yoğun olarak yapılmaktadır. Bütün bu özellikleriyle Köprüçayı yıllık 500-600 bin civarı yerli ve yabancı turisti çekmektedir.

Çayın kenarında yerli halkın işlettiği tesisler aracılığıyla hem rafting yapılmakta hem de konaklamak isteyen misafirler için pansiyonlar bulunmaktadır. Asma yaprağına sarılmış alabalık yöreye özgü bir lezzet olup deneyenler tarafından beğenilmektedir.

Tüm bu güzellikleri yakından görmek ve Köprüçay’ın serin sularında rafting keyfine ortak olmak isterseniz sizleri de Köprülü Kanyon Milli Parkı’na bekleriz.

köprüçay ırmağıraftingTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.