Antalya

Köprülü Kanyon Milli Parkı Dünya Markası

KÖPRÜÇAY IRMAĞI VE RAFTİNG

Köprülü Kanyon Milli Parkı Dünya Markası

KÖPRÜÇAY IRMAĞI VE RAFTİNG

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü sorumluluk sahalarından Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda hem ülkemizde hem de dünya çapında bir üne kavuşan rafting faaliyeti Manavgat Köprüçayı üzerinde gerçekleştirilmektedir. Isparta-Sütçüler yakınlarındaki Toros dağlarından doğan, Köprülü Kanyon Milli Parkı’nın (Manavgat) dar ve derin kanyonlardan geçerek Serik yakınlarında Akdeniz’e dökülen Köprüçayı üzerinde iki adet antik köprü yer alır. Bunlar 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen Roma yapısı Oluk Köprü ve Büğrüm Köprü’dür.

Köprüçayı üzerinde yapılan rafting faaliyeti hem ülkemizden hem de yabancı ülkelerden turistleri bölgeye çekmektedir. Mavinin her tonunun görülebildiği Köprüçayı, etrafını süsleyen zengin bitki örtüsüyle de gelen ziyaretçileri kendisine hayran bırakmaktadır. Dağların altından gelen kaynak sularından beslendiği için yazın en sıcak zamanlarında bile girenleri serinletmektedir. Bölgede rafting faaliyeti dışında kanyon ve tabiat yürüyüşleri, bisiklet turu gibi tabiat sporları yapılabilmektedir. Ayrıca günübirlik kullanım alanında özellikle yerli turistler tarafından kampçılık ve piknik gibi faaliyetler de oldukça yoğun olarak yapılmaktadır. Bütün bu özellikleriyle Köprüçayı yıllık 500-600 bin civarı yerli ve yabancı turisti çekmektedir.

Çayın kenarında yerli halkın işlettiği tesisler aracılığıyla hem rafting yapılmakta hem de konaklamak isteyen misafirler için pansiyonlar bulunmaktadır. Asma yaprağına sarılmış alabalık yöreye özgü bir lezzet olup deneyenler tarafından beğenilmektedir.

Tüm bu güzellikleri yakından görmek ve Köprüçay’ın serin sularında rafting keyfine ortak olmak isterseniz sizleri de Köprülü Kanyon Milli Parkı’na bekleriz.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Rafting eğitim kamplarına Samsun'da
Bölgesel

Rafting eğitim kamplarına Samsun'da

Türkiye Kano Federasyonu rafting sporunun geliştirilmesi için 9 ilde eş zamanlı olarak 15-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları’na Samsun Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapıyor.

Köprülü Kanyon  rafting  Milli Parkı Nerede
Yaşam

Köprülü Kanyon rafting Milli Parkı Nerede

Antalya ili Manavgat ilçesinde Bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda dinlenme ve konaklama imkanları, nehrin her iki yanında bulunan yeme-içme tesisleri

Rafting tesisleri sular altında
3. Sayfa

Rafting tesisleri sular altında

Rafting tesisleri sulara gömüldü. Devamı haberimizde...

Görme engelli bireylerin rafting heyecanı
Bölgesel

Görme engelli bireylerin rafting heyecanı

15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü dolayısıyla 39 görme engelli birey bir araya gelerek, rafting yaptılar.

BAŞKAN İNAN BUCAK ESNAFINI BİR ARAYA GETİRDİ
Etkinlik

BAŞKAN İNAN BUCAK ESNAFINI BİR ARAYA GETİRDİ

Bucak Hızarcılar Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan düzenlediği rafting etkinliğinde esnaflar stres attı, birlik beraberlik mesajları verdi. Oda Başkanı İnan tarafından düzenlenen rafting etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

BUCAKLI ESNAFLAR RAFTİNGTE BULUŞUYOR
Etkinlik

BUCAKLI ESNAFLAR RAFTİNGTE BULUŞUYOR

Bucak Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan, korona virüs salgını ile hem bedenen hem de ruhen yorulan esnaflar için rafting turu düzenliyor.