Melli İnciri’ne YÖREX’te Tam Not!

Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 27 Ekim’e kadar açık kalacak YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda sunulan coğrafi işaretli Melli İnciri ziyaretçilerden beğeni almaya devam ediyor.

Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 27 Ekim’e kadar açık kalacak YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda sunulan coğrafi işaretli Melli İnciri ziyaretçilerden beğeni almaya devam ediyor.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle ‘Sizin oraların nesi meşhur?’ sloganıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 27 Ekim’e kadar yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açık tutacak. 81 İlin katılımıyla önceki gün açılan YÖREX Fuarı’nda tam bir yöresel ürün şöleni yaşanıyor.

Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi’nde üretimi yapılan ve geçtiğimiz yıllarda coğrafi işaret alarak markalaşan Melli İnciri de fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, Melli İnciri’ni tanıtmak için ilk kez böyle bir organizasyona katıldıklarını ifade ederek, “Burdur’un coğrafi işaret alan iki ürünü var. Birisi ceviz ezmesi diğeri de Melli İnciri.Bugüne kadar Melli İnciri’ni tanıtmak için festival yaptık,fuarlara katıldık ve bundan sonra da tanıtmaya devam edeceğiz. Melli İnciri aroması ve tadıyla çok farklı. Diğer il ve ilçelerde yetişen incirlere hiç benzemiyor. Zaten Melli İnciri’ni yiyenlerde genelde bunu söylüyor. Biz kimseyle rakip değiliz.Melli İnciri’ni en iyi şekilde tanıtarak tüm Türkiye ve ilerde yurtdışında da pazar payı olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Coğrafi işaretli Melli İnciri fuara katılan ziyaretçilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Antalya ANFAŞ Fuar MerkeziMelli İnciriYÖREXTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.