MGK Bildirileri: İrak İş Birliği ve Karadeniz Gerginliği

MGK'nın İrak iş birliği ve Karadeniz gerginliği hakkındaki bildirileri. İş birliği ve bölgesel durumun analizi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından iki ayrı bildiri yayınladı.

MGK Bildirisi: "Irak ile İş Birliği ve Bölgesel Kazanımlar"

MGK, yayınladığı ilk bildiride, komşu ülke Irak ile iş birliğinin her alanda daha da geliştirilmesinin hem iki ülkenin hem de bölgenin önemli kazanımlar elde etmesine katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye'nin terörle mücadele, güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla yürüttüğü çalışmaların samimiyetle desteklenmesinin iş birliği zeminini daha da güçlendireceğine işaret edildi.

MGK Bildirisi: "Karadeniz Gerginliği ve Ukrayna-Rusya Durumu"

İkinci bildiride, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın gidişatının ve sonrasında bölgemize muhtemel etkilerinin değerlendirildiği ifade edildi. MGK, Karadeniz'de artan gerginliğin hiçbir tarafın çıkarına olmadığına vurgu yaparak taraflar arasında diyalogun sürdürülmesinin önemini belirtti. Ayrıca, Karadeniz bölgesindeki istikrarın korunmasının önemine dikkat çekildi ve tüm tarafların bu yönde adımlar atması gerektiği vurgulandı.

MGKRecep Tayyip ErdoğanbildiriTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.