Milletvekili Yasin Uğur’un 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekili Yasin UĞUR yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “İstiklal …

AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Yasin UĞUR yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Marşı; Ülkesinin bekâsı için cephede canını siper eden askerlerimizin yiğitliği ve kahramanlığının, Anadolu halkının azmi, kararlılığı ve vatan-millet aşkının vücut bulmuş halidir. Milletimizin tarih sayfalarındaki vakur duruşu, köklü tarihinin sarsılmaz bütünlüğü, en zor ve zulüm dolu yıllarda dahi değişmeyen birlik beraberlik ruhu, yıllar geçse de değişmeyecek, aynı ölçüde her tarihte duygulara tercüman olacak minvalde İstiklal Marşımızın dizeleriyle ölümsüzleşmiştir. İstiklal Marşı’nda ortaya konan inanç ve güven, bugünde ihtiyacımız olan manevi atmosferi yansıtmaktadır. Tarihimiz boyunca özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla, vatan toprağının bir karışından taviz vermeyen Aziz Milletimiz, ecdadının bu inanç ve mücadelesini, yazdığı dizelerle ölümsüzleştiren Mehmet Akif Ersoy’un bu ülkeye kattığı değerlere daima sahip çıkacak ve muhafaza edecektir. Bir milletin şahlanış sesi olan bu ölümsüz eserin; İstiklal Marşı’mızın; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kabulü’nün 98. Yılında, bu eserin kendine mâl edilmesini dahi istemeyen, ‘‘Bu marş benim değil, milletimindir’’ diyen Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”

Milletvekili Yasin UğurMehmet Akif Ersoy’u Anma Günü MesajıTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.