Bundan tam 98 yıl önce, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ayakta alkışlayarak kabul ettiği İstiklal Marşımız, Kuvayı Milliye ruhunu mısralarında barındıran ve dünya üzerinde eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanının yazılı halidir. Mehmet Akif Ersoy muhteşem eseri için, “O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bu millete yeniden bir milli marş yazdırmasın” demiştir.
Birlik ve beraberlik ruhunun zirvesinde olan İstiklal Marşımıza herkesin sahip çıkması gerektiğine ve milletimiz özgür ve bağımsız yaşadığı sürece milli marşımızın aynı coşku ve heyecanla herkes tarafından hep bir ağızdan söyleneceğine olan inancım tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşımızın büyük Şairi Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bağımsızlık savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerini ve gazilerini minnetle, şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)