MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR

MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü VI. Bölge Müdürlüğü olarak kurumumuz ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yürütmekte olduğu protokol kapsamında Milli Parklada eğitimler devam ediyor

MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü VI. Bölge Müdürlüğü olarak kurumumuz ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yürütmekte olduğu protokol kapsamında Milli Parklada eğitimler devam ediyor.

Bu eğitimlerde; öğrencilere tabiatı koruma ve biyokaçakçılık konusunda bilinçlendirme yapılması ile biyoçeşitliliğin öneminin anlatılması temel gaye.. Ayrıca bulunulan bölgenin endemik ve nesli tehlike altında bulunan türlerinin tanıtılarak, korunması yönünde bilinç oluşturulması da hedefler arasında.

Eğitimlerde hedef kitle; ortaokul 5, 6. ve 7. sınıf öğrencileri olarak belirlenmiş olup, eğitimlerin sınıf/okul ortamı dışında ilde bulunan bir korunan alanda ve ziyaretçi parkında gerçekleştirilmesi eğitimden beklenen ilgi ve kalitenin artmasına katkı sağlayacak.

Milli Park’lar; bulundukları yerdeki biyolojik çeşitliği, kültürel ve tarihi değerler ile en güzel peyzaj bütünlüğünü temsil eden, ülkemizin uluslararası öneme sahip tabiatı koruma alanları olup her biri adeta açık hava laboratuvarı özelliğine sahip özel tabiat parçalarıdır.

Bu bağlamda; 15 Nisan-5 Mayıs 2019 tarihleri arasındaki 20 günü kapsayan dönemde Termessos ve Kovada Gölü Milli Parklarında ve ziyaretçi merkezlerinde “MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR” sloganıyla randevulu sistem ile kayıtlar yaptırılarak korunan alanda eğitimler verilecek.

MİLLİ PARKTarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel MüdürlüğüMİLLİ PARK İLE RANDEVUM VARTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.