MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR

MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü VI. Bölge Müdürlüğü olarak kurumumuz ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yürütmekte olduğu protokol kapsamında Milli Parklada eğitimler devam ediyor

MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR

MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü VI. Bölge Müdürlüğü olarak kurumumuz ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yürütmekte olduğu protokol kapsamında Milli Parklada eğitimler devam ediyor.

Bu eğitimlerde; öğrencilere tabiatı koruma ve biyokaçakçılık konusunda bilinçlendirme yapılması ile biyoçeşitliliğin öneminin anlatılması temel gaye.. Ayrıca bulunulan bölgenin endemik ve nesli tehlike altında bulunan türlerinin tanıtılarak, korunması yönünde bilinç oluşturulması da hedefler arasında.

Eğitimlerde hedef kitle; ortaokul 5, 6. ve 7. sınıf öğrencileri olarak belirlenmiş olup, eğitimlerin sınıf/okul ortamı dışında ilde bulunan bir korunan alanda ve ziyaretçi parkında gerçekleştirilmesi eğitimden beklenen ilgi ve kalitenin artmasına katkı sağlayacak.

Milli Park’lar; bulundukları yerdeki biyolojik çeşitliği, kültürel ve tarihi değerler ile en güzel peyzaj bütünlüğünü temsil eden, ülkemizin uluslararası öneme sahip tabiatı koruma alanları olup her biri adeta açık hava laboratuvarı özelliğine sahip özel tabiat parçalarıdır.

Bu bağlamda; 15 Nisan-5 Mayıs 2019 tarihleri arasındaki 20 günü kapsayan dönemde Termessos ve Kovada Gölü Milli Parklarında ve ziyaretçi merkezlerinde “MİLLİ PARK İLE RANDEVUM VAR” sloganıyla randevulu sistem ile kayıtlar yaptırılarak korunan alanda eğitimler verilecek.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Spil Milli Parkı'nda Rekor Katılım: 400 Öğrenciye Tabiat Turizmi Etkinliği
Etkinlik

Spil Milli Parkı'nda Rekor Katılım: 400 Öğrenciye Tabiat Turizmi Etkinliği

Manisa Spil Dağı Milli Parkı Müdürlüğü, Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu'ndan 400 öğrenciyi misafir ederek bugüne kadarki en kalabalık tanıtım etkinliğini gerçekleştirdi. Öğrencilere Milli Park'ın fauna ve florası tanıtıldı, tabiatı koruma eğitimi verildi ve doğa yürüyüşü ile spor aktiviteleri gerçekleştirildi.

Kar Kalınlığı 50 Santimetreye Ulaştı, Tatilcililer Akın Etti
Yaşam

Kar Kalınlığı 50 Santimetreye Ulaştı, Tatilcililer Akın Etti

Bolu'nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı'nda etkili olan kar yağışı sonucunda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Tatilciler, beyaz örtüyle kaplı Abant'a akın etti. Göl çevresinde oluşan kartpostallık manzaralar fotoğraf tutkunları için görsel bir şölen sunuyor. Detaylar için tıklayın.

Köprülü Kanyon  rafting  Milli Parkı Nerede
Yaşam

Köprülü Kanyon rafting Milli Parkı Nerede

Antalya ili Manavgat ilçesinde Bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda dinlenme ve konaklama imkanları, nehrin her iki yanında bulunan yeme-içme tesisleri

Antik kent Termessos  milli park ı nerede
Bölgesel

Antik kent Termessos milli park ı nerede

Antalya'nın hemen dışında yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü Güllük Dağı - Termessos Milli Parkı, tarih ve doğa severleri büyüleyen bir atmosfere davet ediyor. Unesco Miras listesinde yer alan bu milli park, antik Termessos kentinin etkileyici kalıntılarına ev sahipliği yapıyor.

Abant Gölü Milli Parkı beyaz gelinliği giydi
Yaşam

Abant Gölü Milli Parkı beyaz gelinliği giydi

Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinden olan Bolu Abant Gölü Milli Parkı öğle saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplandı.

Türkiye'nin doğa harikası beyaz gelinliği giydi
Yaşam

Türkiye'nin doğa harikası beyaz gelinliği giydi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Abant Gölü Milli Parkı'nda kar kalınlığı yeşil alanlarda 30 santimetreye ulaştı. Beyaz gelinliği giyen Abant'a ziyaretçiler akın etti.