Ömer Çelik: “Türkiye, Terörsüz Türkiye Sürecinde Kendi Modelini Ortaya Koyuyor”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Genel Kurulu’nda 467 milletvekilinin oyuyla kabul edilen ve kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak nitelendirilen düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, yasanın “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda PKK/KCK’nın silah bırakması ve örgütün tasfiye edilmesi için gerekli hukuki zemini oluşturduğunu söyledi.

“Meclis, PKK/KCK’nın silah bırakmasının önünü açan yasal zemini oluşturdu”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Genel Kurulu’nda 467 milletvekilinin oyuyla kabul edilen ve kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak nitelendirilen düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, yasanın “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda PKK/KCK’nın silah bırakması ve örgütün tasfiye edilmesi için gerekli hukuki zemini oluşturduğunu söyledi.

“Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi”, 10 Ağustos’ta yapılan oylamada 561 milletvekilinin katılımıyla 467 kabul oyuyla Meclis’ten geçti.

Çelik, düzenlemenin kabul edilmesini “tarihî bir gelişme” olarak değerlendirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu iradeye dikkat çekti.

“467 Oy Önemli Bir Siyasi İradeye İşaret Ediyor”

Çelik, ortaya çıkan tablonun yalnızca sayısal açıdan değil, siyasi açıdan da önemli olduğunu belirterek, süreçte üç temel unsurun öne çıktığını ifade etti.

Bunların güçlü bir siyasi irade, Cumhur İttifakı’nın ortaya koyduğu kararlı politika ve “Terörsüz Türkiye ile Terörsüz Bölge” hedefi olduğunu belirten Çelik, süreç boyunca farklı görüşlerin ve eleştirilerin de değerlendirildiğini kaydetti.

Çelik, yapıcı eleştirilerin sürece katkı sunduğunu ancak Meclis görüşmeleri sırasında düzenlemenin içeriğinde bulunmayan hususlar üzerinden eleştiriler yöneltildiğini savundu.

“Türkiye’nin Üüçüncü Bir Göze İhtiyacı Yok”

Terörün sona erdirilmesine yönelik süreçlerde bazı ülkelerde “üçüncü göz” olarak tanımlanan mekanizmaların kullanıldığını hatırlatan Çelik, Türkiye’nin kendi şartları ve toplumsal yapısı nedeniyle başka ülkelerdeki modellerin doğrudan uygulanamayacağını söyledi.

Türkiye’nin süreci herhangi bir dış aktörün arabuluculuğuna ihtiyaç duymadan yürütmesi gerektiğini belirten Çelik, “üçüncü göz” tartışmalarına ilişkin olarak, “Türkiye’nin üçüncü bir göze ihtiyacı yok. Üçüncü göz 86 milyondur” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu Yöntem Türkiye Modeli Olarak Değerlendirilebilir”

Çelik, kabul edilen yasal düzenlemeyle örgütün tasfiyesi ve silah bırakmasına yönelik hukuki çerçevenin oluşturulduğunu ifade etti.

Sürecin şeffaf biçimde ve Türkiye’nin kendi iradesiyle yürütülmesinin önemine işaret eden Çelik, bu yaklaşımın ilerleyen dönemde “Türkiye modeli” olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Çelik, örgütün silah bırakması ve tasfiye sürecinin tamamlanması halinde Türkiye’nin ortaya koyduğu yöntemin bölge ülkeleri açısından da örnek teşkil edebileceğini belirtti.

“467 Evet Oyu Güçlü Bir Mesaj Verdi”

“Terörsüz Türkiye” hedefinin yalnızca Türkiye açısından değil, bölge ülkeleri ve halkları bakımından da önemli sonuçlar doğuracağını ifade eden Çelik, uzun yıllardır devam eden bir meselenin yasal zemin üzerinden çözülmesi konusunda siyasi iradenin ortaya konulduğunu söyledi.

Çelik, Meclis’teki 467 kabul oyunun Türkiye’nin kendi sorunlarını kendi iradesiyle çözme kararlılığını gösterdiğini belirterek, bunun bölgedeki gelişmelere karşı da güçlü bir mesaj taşıdığını savundu.

“Terör, Demokrasi ve Toplumsal Hayat Üzerinde Yük Oluşturuyor”

Terörün yalnızca güvenlik alanıyla sınırlı bir sorun olmadığını dile getiren Çelik, terörün demokrasi, toplumsal yaşam ve ülkenin geleceği üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

Çelik, terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitleri ve gazileri de anarak, Türkiye’nin bölünmesine yönelik girişimlerin bu mücadele sayesinde engellendiğini ifade etti.

“Türkiye Kkendi Meselesini Kendisi Çözme İradesi Ortaya Koyuyor”

Uluslararası sistemde ciddi kırılmaların yaşandığı bir dönemde Türkiye’nin kendi iç meselelerine ilişkin çözüm iradesini ortaya koymasının önemine değinen Çelik, “86 milyonun ortak iradesiyle” hareket edildiğini söyledi.

Çelik, Türkiye’nin kendi koşullarına uygun bir yöntem geliştirdiğini belirterek, “Terörsüz Türkiye” sürecinin başarılı olması halinde ortaya çıkacak modelin yalnızca Türkiye açısından değil, bölgedeki diğer ülkeler bakımından da dikkate alınabilecek bir örnek haline gelebileceğini kaydetti.

Terörsüz Türkiye Sürecikendi modeliak parti sözcüsü ömer çelikTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.