Onlar afetlerin görünmez kahramanları! Gününüz kutlu olsun

18 Nisan, Dünya Amatör Radyo ve Telsizciler Günü olarak tüm dünyada kutlanıyor. İşte detaylar...

18 Nisan, Dünya Amatör Radyo ve Telsizciler Günü olarak tüm dünyada kutlanıyor. Bu özel gün, amatör radyo ve telsizcilerin topluma sağladığı önemli hizmetleri vurgulamak ve onların çabalarını takdir etmek amacıyla düzenleniyor.

Amatör radyo ve telsizciler, doğal afetler ve acil durumlar sırasında önemli bir iletişim kaynağı olarak görev yaparak insanların hayatını kurtarmada büyük rol oynarlar. Bunun en büyük örneğini ise Burdur Bucak'ta geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınında Bucak Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneğinin bölgedeki çalışmaları oldu.

Afetlerin görünmez kahramanları arasında yer alan Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği üyeleri ekiplerin iletişimine bölgede büyük kolaylık sağlıyor. Geçtiğimiz aylarda meydana gelen Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından da bölgede iletişimin sağlanması için Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği üyeleri bölgeye giderek çalışmalarda bulunmuşlardı.

Dünya Amatör Radyo ve Telsizciler Günü, aynı zamanda amatör radyo ve telsizcilik topluluğunun uluslararası iş birliğini ve dayanışmasını güçlendirmeyi hedefliyor. Bu amaçla, amatör radyo ve telsizciler dünya genelinde yapılan etkinliklere katılım sağlayarak, birbirleriyle bağlantı kurarak ve deneyimlerini paylaşarak global bir ağ oluşturuyorlar.

18 Nisan Dünya Amatör Radyo ve Telsizciler Günü, dünya çapında insanların yaşamlarını etkileyen ve topluma önemli katkılar sağlayan bu alandaki bireylerin ve toplulukların önemini hatırlatmaktadır.

Bu özel gün vesilesiyle, NNC Medya Ailesi olarak başta Bucak Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği olmak üzere tüm amatör radyo ve telsizcilerin gününü kutlarız.

18 Nisan Dünya Amatör Radyo ve Telsizciler Günü18 NisanTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.