Özgür Özel İzmir'den Kurultay Çağrısı: "Millet İktidarı Değiştirmek İçin Yola Çıkmış"
Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Özel, parti içi tartışmalara, kurultay sürecine ve iktidar hedeflerine ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında partililerle birlikte CHP'nin yeni İl Başkanlığı binasına yürüdü. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Özel, parti içi tartışmalara, kurultay sürecine ve iktidar hedeflerine ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.
"Onlar Bir Avuç, Biz On Binleriz"
Yeni il başkanlığı binasının önünde konuşan Özel, görevden alınan il yönetiminin yerine yapılan görevlendirmeleri eleştirerek, parti tabanının bu süreci kabul etmediğini söyledi.
İzmir'de yaşananların parti örgütünün iradesini yansıtmadığını savunan Özel, "Onlar bir elin parmakları kadar kişiyle gezerken, biz çay içmeye on binlerle geliyoruz" ifadelerini kullandı.
"Millet İktidarı Değiştirmek İçin Yola Çıktı"
Türkiye genelinde vatandaşların değişim talebinin giderek büyüdüğünü öne süren Özel, meydanlarda ve sokaklarda bunun açık şekilde görüldüğünü belirtti.
"Millet iktidarı değiştirmek için yola çıkmış" diyen Özel, iktidarın bu yürüyüşün önünde duramayacağını savunarak, "Önümüzden çekilin. Bu milletin önünde duran, millet tarafından ezilir" ifadelerini kullandı.
Kurultay Çağrısı: "Bin 4 Delege İmza Verdi"
Konuşmasının önemli bölümünü parti içindeki kurultay tartışmalarına ayıran CHP lideri, olağanüstü kurultay talebini yineledi.
Kurultay için 1.004 delegenin imza verdiğini söyleyen Özel, delegelerin kendi iradeleriyle kurultay istediğini belirterek, "Doğru slogan 'Kurultay istiyoruz, kurultay' sloganıdır" dedi.
"Anketler Kurultayın Yapılmasını Gösteriyor"
Özel, kamuoyu araştırmalarına da atıfta bulunarak, kurultayın kısa sürede gerçekleştirilmesi halinde CHP'nin seçimlerde açık ara önde göründüğünü ileri sürdü.
Kurultayın yapılmaması halinde ise partinin ciddi bir kriz yaşayacağını savunan Özel, parti içi tartışmaların sürmesinin yalnızca iktidarın işine yarayacağını söyledi.
Kadir İnanır'a Atıf Yaptı
Konuşmasında kısa süre önce hayatını kaybettiğini ifade ettiği Kadir İnanır'a da atıfta bulunan Özel, sanatçının canlandırdığı "Tatar Ramazan" karakterinin sözünü hatırlatarak, "Benim adım Tatar Ramazan, ben bu oyunu bozarım" ifadesini kullandı.
"Yeni Yürüyüşte Hep Birlikteyiz"
CHP'nin yeni bir siyaset anlayışıyla iktidara yürüdüğünü dile getiren Özel, gençler, emekliler, işçiler, çiftçiler ve kadınların bu mücadelenin parçası olduğunu söyledi.
Türkiye'nin farklı siyasi ve toplumsal kesimlerine seslenen Özel, "Türkiye İttifakı" vurgusu yaparak sosyal demokratlardan muhafazakâr demokratlara, milliyetçi demokratlardan sosyalist ve Kürt demokratlara kadar herkesi demokrasi mücadelesinde birlikte hareket etmeye çağırdı.
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na Destek Mesajı
Konuşmasında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Ekrem İmamoğlu'na ve tutuklu belediye başkanlarına selam gönderen Özel, Mansur Yavaş'ın da partiye yönelik girişimlere karşı durduğunu ifade ederek destek mesajı verdi.
"Bu İktidarı Mutlaka Değiştireceğiz"
Kendi yaşamından örnekler de veren Özel, çocukluk yıllarından bu yana arkadaşlarını ve ekibini yarı yolda bırakmadığını söyledi.
"Cesaretse cesaret, fedakarlıksa fedakarlık, sorumluluksa sorumluluk" diyen Özel, CHP'nin iktidar hedefinden vazgeçmeyeceğini belirterek, "Biz kafaya taktık. Bu iktidarı mutlaka değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmasını, "Yollar bizimdir, meydan bizimdir, zafer bizimdir" sözleriyle tamamlayan Özel, partililerle birlikte yeni il başkanlığı binasına yürüdü.