Özgür Özel Safranbolu'da Konuştu: "Bu Ülke Demokrasiye, Gençler Yasaksız Türkiye'ye Kavuşacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Ankara'dan Zonguldak programına giderken Safranbolu'da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığını belirtenÖzel, Türkiye'nin siyasi tarihinin önemli bir dönüm noktasında olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Ankara'dan Zonguldak programına giderken Safranbolu'da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığını belirten Özel, Türkiye'nin siyasi tarihinin önemli bir dönüm noktasında olduğunu söyledi.

"Türkiye Siyasi Tarihinin Önemli Kırılma Noktalarından Birindeyiz"

Konuşmasına vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Özel, Türkiye'nin askeri darbelerden muhtıralara kadar birçok kritik süreç yaşadığını belirterek, bugün ise farklı bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu savundu.

İktidarın ilk kez seçim yenilgisi yaşadığını öne süren Özel, CHP'nin son seçimlerde birinci parti olduğunu ve kamuoyu araştırmalarında iktidar alternatifi olarak öne çıktığını ifade etti.

 

"İktidar Kendinden Sonraki İktidar Partisine Darbe Yapıyor"

CHP'ye yönelik yargı süreçlerini eleştiren Özel, partisinin "adaysızlaştırılmak, kurumsuzlaştırılmak ve lidersizleştirilmek" istendiğini savundu.

Geçmişte darbelerin askerler tarafından yapıldığını söyleyen Özel, bugün ise benzer girişimlerin yargı eliyle gerçekleştirildiğini iddia etti.

"30 yıl partinin başında oturacağıma bu darbeye direnmeye kararlıyım." diyen Özel, kısa süreli de olsa muhalefette kalmayı kabul etmediğini belirtti.

Kurultay Sürecini Hatırlattı

CHP'deki kurultay süreçlerine değinen Özel, genel başkanlık görevine delegelerin iradesiyle seçildiğini söyledi.

Son dönemde yapılan olağanüstü kongreler ve kurultaylarda yeniden güven tazelediğini ifade eden Özel, parti içinde bölünme olmadığını, üyelerin ve delegelerin ortak irade ortaya koyduğunu dile getirdi.

"Bu Mesele CHP'nin İç Meselesi Değil"

Özel, yaşanan sürecin CHP'nin kendi iç sorunu olmadığını savunarak şunları söyledi:

"Bu mesele Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki mesele değildir. Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan ile milletin arasındaki meseledir."

"Korkma, Korkma, Korkma"

Konuşmasında tutuklanan komedyen Deniz Göktaş hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özel, ifade özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Stand-up gösterileri nedeniyle kimsenin hedef gösterilmemesi gerektiğini belirten Özel, geçmişte siyasetçilerin çok daha ağır mizahlara hoşgörüyle yaklaştığını söyledi.

İstiklal Marşı'nın ilk dizelerine atıfta bulunan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'deki bütün gençlere, bütün demokratlara, susturulmaya çalışılan herkese ve cezaevindeki kardeşim Deniz'e sesleniyorum: Korkma, korkma, korkma. Bu millet teslim olmayacak."

"Bu Ülke Demokrasiye Yeniden Kavuşacak"

CHP'nin mücadeleyi sürdüreceğini söyleyen Özel, hukuki ve siyasi mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Parti içinde ayrışma olmadığını savunan Özel, farklı görüşlerden partililerin ortak hedef doğrultusunda birleştiğini ifade etti.

"Bir Beş Yıl Daha Yönettirmeyeceğiz"

Konuşmasının sonunda iktidara yönelik eleştirilerini sürdüren Özel, emekliler, çalışanlar, çiftçiler ve çevre politikaları üzerinden hükümeti eleştirdi.

Karadeniz'de maden sahalarının genişletilmesine de tepki gösteren Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Emeğin düşmanlarına bu ülkeyi bir beş yıl daha yönettirmeyeceğiz." "Çiftçiye 'Al ananı da git' diyen anlayışa bu ülkeyi bir beş yıl daha yönettirmeyeceğiz." "Karadeniz'in yüzde 80'ini madenlere açanlara bu ülkeyi bir beş yıl daha yönettirmeyeceğiz."

"Gazeteciler ve Komedyenler Tutuklanmayacak"

Konuşmasını demokrasi ve özgürlük vurgusuyla tamamlayan Özel, iktidara gelmeleri halinde ifade özgürlüğünü güvence altına alacaklarını savundu.

Özel, "Bu ülke demokrasiye yeniden kavuşacak. Gençler yasaksız bir Türkiye'ye kavuşacak. Hiçbir komedyen yaptığı şakadan, hiçbir gazeteci yaptığı eleştiriden dolayı tutuklanmayacak. Türkiye'yi birlikte düze çıkaracağız." dedi.

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür ÖzelCHP Burdur TeşkilatıCHP Bucak İlçe Örgütüözgür özel safranboluTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.