Özgür Özel: “Yeni Gemimizle Cesaretle İlerliyoruz, Vira Bismillah”

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk Parti Meclisi toplantısının açılışında konuştu. Özel, YENİ Parti’nin yeni genel merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda partinin kuruluş sürecine, örgütlenme çalışmalarına, üye sayısına ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Ankara YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk Parti Meclisi toplantısının açılışında konuştu. Özel, YENİ Parti’nin yeni genel merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda partinin kuruluş sürecine, örgütlenme çalışmalarına, üye sayısına ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan dört katlı yeni genel merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Özel, binanın yalnızca parti yöneticilerine ait bir merkez olmadığını belirterek, “Burası milletin evidir, burası milletin yeni evidir” dedi.

“Bizi Buraya Millet Getirdi”

YENİ Parti’nin kuruluşunun yalnızca 91 kurucunun attığı imzayla gerçekleşmediğini savunan Özel, partinin arkasında vatandaşların talebi ve desteği bulunduğunu söyledi.

Özel, “Biz buraya kolay gelmedik. Biz buraya bir siyasi mühendislikle ya da masa başında kendi çizdiğimiz yol haritasıyla veya kapalı kapılar ardında yapılan hesaplarla gelmedik. Bizi buraya millet getirdi. Bizi buraya milletin inancı, mücadelesi, umudu getirdi” ifadelerini kullandı.

YENİ Parti’nin adının da vatandaşlar tarafından belirlendiğini dile getiren Özel, yeni bir siyasi anlayış talebinin farklı kesimlerden kendilerine iletildiğini belirtti.

“600 Bin Üyeye Ulaştık”

Partinin üye çalışmalarına ilişkin rakamları da paylaşan Özel, online üyelik kampanyasının 13 Ağustos’ta başladığını ve 18 günde üye sayısının 600 bini aştığını açıkladı.

Özel, üyelerin 400 binden fazlasının online olarak kayıt yaptırdığını, yaklaşık 200 bin kişinin ise farklı yöntemlerle partiye üye olduğunu söyledi. YENİ Parti’nin kısa sürede ulaştığı üye sayısını AK Parti’nin kuruluş dönemindeki rakamlarıyla karşılaştıran Özel, Avrupa’daki bazı sosyal demokrat partilerin toplamına yakın bir üye sayısına ulaştıklarını savundu.

“72 İlde, 857 İlçede Örgütlendik”

YENİ Parti’nin örgütlenme çalışmalarına da değinen Özel, 72 il ve 857 ilçede örgütlenmenin tamamlandığını, kalan dokuz ilin örgütlenmesinin ise hafta içinde tamamlanacağını söyledi.

Partide mahalle, ilçe ve il meclisleri oluşturulacağını belirten Özel, işçilerden emeklilere, çiftçilerden iş insanlarına, akademisyenlerden sivil toplum kuruluşlarına kadar farklı kesimlerin parti politikalarının oluşturulmasına katılacağını ifade etti.

Özel, parti içi yönetimde de değişiklik yapılacağını belirterek, ilçe başkanı, il başkanı ve genel başkanın doğrudan üyeler tarafından seçileceğini açıkladı.

“Yöneticilikte En Fazla Üç Dönem”

YENİ Parti’de yönetici makamları için en fazla üç dönem kuralının uygulanacağını açıklayan Özel, siyasetin bir meslek ve kariyer alanına dönüşmesini istemediklerini söyledi.

Kendi genel başkanlığı açısından da bir hedef ortaya koyan Özel, gireceği ilk seçimde partiyi birinci parti ve iktidar yapamaması halinde kurultaya giderek görevini devredeceğini belirtti.

İlçe ve İl Ön Seçimleri İçin Tarihleri Açıkladı

Özel, parti içi seçim takvimine ilişkin de bilgi verdi. Buna göre ilçe başkanlığı aday belirleme ön seçimlerinin 26 Eylül Cumartesi, il başkanlığı ön seçimlerinin ise 17-18 Ekim tarihlerinde yapılması planlanıyor.

Özel, üyelerin doğrudan katılımını esas alan bir model oluşturacaklarını belirterek, “Gelin, seçin, tarihe geçin. Bize katılın, partinin ve ülkenin geleceğini siz belirleyin” çağrısında bulundu.

“Bu Bina Yeni Siyasetin Sembolü”

Konuşmasında yeni genel merkez binasına özel bir bölüm ayıran Özel, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki dört katlı binanın parti açısından sembolik bir anlam taşıdığını söyledi.

Özel, “Burası bir Genel Başkanın binası değildir. Burası MYK üyelerinin, yöneticilerin, PM üyelerinin binası değildir. Burası milletin evidir, burası milletin yeni evidir” dedi.

Parti merkezinin kapısının toplumun tüm kesimlerine açık olacağını belirten Özel, “Bize oy veren de buraya gelecek, vermeyen de gelecek. Eleştiren de gelecek. Çünkü biz bizi alkışlayanların partisi olmaya değil; milletin partisi olmaya geldik” diye konuştu.

“Millet Bizi Çağırdı, Bu Partiyi Kurdu”

Türkiye’nin farklı bölgelerinde saha çalışmaları yapacaklarını belirten Özel, eylül ayında YENİ Parti milletvekillerinin 81 ilde çalışmalar yürüteceğini söyledi.

Özel, “Girmediğimiz sokak, elini sıkmadığımız vatandaş bırakmayacağız. Millet bizi çağırdı, bu partiyi kurdu. Şimdi sıra milletin iktidarını kurmakta” ifadelerini kullandı.

“Biz Bir Muhalefet Partisi Kurmadık”

YENİ Parti’nin hedefinin yalnızca muhalefet yapmak olmadığını vurgulayan Özel, partinin iktidar hedefiyle kurulduğunu söyledi.

Özel, “Biz YENİ Parti’yi bir partimiz olsun diye kurmadık. YENİ Parti’yi iktidar olsun diye kurduk. Biz bir muhalefet partisi kurmadık, biz gelecek seçimlerden sonraki iktidar partisini kurduk” dedi.

“Kavganın Yerine Çözümü Koyuyoruz”

Türkiye’de vatandaşların temel gündeminin geçim sıkıntısı olduğunu belirten Özel; emeklilerin, asgari ücretlilerin, gençlerin, çiftçilerin ve esnafın yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti.

Özel, YENİ Parti’nin siyaset anlayışının kutuplaşma ve kavgadan uzak olması gerektiğini belirterek, “İşsizliğin kimliği yok, adaletsizliğin mezhebi yok, yoksulluğun partisi yok, milletin derdi ortak. Kaderimiz ortaksa, siyaset ortak iyiyi aramak zorunda” ifadelerini kullandı.

“Yeni Gemimizle İktidara Doğru Gidiyoruz”

Konuşmasının sonunda YENİ Parti’nin kuruluşunu bir geminin denize açılmasına benzeten Özel, partinin yeni genel merkez binasında yeni bir başlangıç yaptığını söyledi.

Özel, “Gemimizi elimizden aldılar. Millet ‘Yenisi olsun’ dedi. Bu yeni gemimizde fırtınalara, dalgalara asla ve asla boyun eğmeden, asla korkmadan, yılmadan, bilhassa asla teslim olmadan... Yeni gemimizle birlikte açılıyoruz, yeniye doğru gidiyoruz. İktidara doğru gidiyoruz. Herkesin yüzünü güldüreceğimiz ufuk çizgisine doğru cesaretle ilerliyoruz. Vira bismillah” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

yeni parti genel başkanı özgür özelyeni parti genel merkeziyeni parti pm toplantısıyeni parti burduryeni parti bucakTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.