Pancar alım fiyatı yetersiz, çiftçi mağdur

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, pancar alım fiyatının yetersiz olduğunu belirterek, çiftçilerin mağdur olduğunu söyledi. Akbulut, pancar alım fiyatının en az ton başına 2.900 TL olması gerektiğini belirtti.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı açıklamada, pancar alım fiyatının yetersiz olduğunu belirterek, "Bu böyle giderse ne pancar eken çiftçimiz kalacak ne de yerli ve milli şekerimiz" dedi.

Akbulut, yaptığı açıklamada, "Geçen sene pancarın tohum fiyatı 1.000 TL, işçinin günlük yevmiyesi 200-250 TL, mazot ise 19-20 TL civarındayken bu yıl pancarın tohum fiyatı 2.500 liraya, işçinin günlük yevmiyesi 500 liraya, mazot ise 41 liraya çıkmıştır. Tüm girdilerde yüzde 100, hatta yüzde 200 artışlar olmuştur. Geçen sene pancarın ton başına alım fiyatı 1.450 TL iken, bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı 2023 şeker pancarı alım fiyatının ton başına 1.855 TL olduğunu açıklamıştır. Çiftçimizin üretim girdi maliyetlerinde bir yılda ortalama yüzde 200 zam yapan hükümet, çiftçimizin emeğine, alın terine yüzde 28'lik zammı uygun görmüştür. Bu reva mıdır? Böyle giderse ne pancar eken çiftçimiz kalacak ne de yerli ve milli şekerimiz. " ifadelerini kullandı.

Akbulut, pancar alım fiyatının en az ton başına 2.900 TL olması gerektiğini belirterek, "Hükümeti, çiftçilerimizin mağduriyetini giderecek bir karar almaya davet ediyorum" dedi.

İzzet Akbulutpancar alımfiyatçiftçiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.