Sagalassos’a 3 Ayda 3 bin 711 Ziyaretçi Geldi

2019 yılını turizmde atak yılı olarak hedefleyen Burdur’da, yılın ilk üç ayında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi sayıları arttı

2019 yılını turizmde atak yılı olarak hedefleyen Burdur’da, yılın ilk üç ayında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi sayıları arttı. Burdur İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Burdur Müzesi, Sagalassos Antik Kenti ve Kibyra Antik Kentine gelen 6 bin 599 yerli ve yabancı turist, ziyaret gerçekleştirdi.

BURDUR MÜZESİ
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü resmi internet sitesinden edinilen bilgiye göre, Burdur Müzesini Ocak ayında 853, Şubat ayında 978, Mart ayında ise bin 77 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Burdur Müzesine yapılan toplam 2 bin 908 ziyaretçi ile 8 bin 764 TL gelir elde edildi.

SAGALASSOS ANTİK KENTİ
İmparatorlar Şehri, Sagalassos Antik Kenti yılın ilk üç ayında da turistlerin ilgi odağı oldu. Dünyanın en iyi 11 imparatorunun hükümdarlığını sürdürdüğü Sagalassos Antik Kentini, Ocak ayında 667, Şubat ayında bin 256, Mart ayında ise bin 788 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Toplam 3 bin 711 turistin ziyaret etmesi sebebiyle toplam 29 bin 286 TL gelir elde edildi.

KİBYRA ANTİK KENTİ
Gladyatörler Şehri Kibyra Antik Kentinde belirtilen ziyaretçi sayısındaki azlık dikkatlerden kaçmadı. Kibyra Antik Kenti, Ocak ayında 570, Şubat ayında 220 yerli ve yabancı turist ziyaret ederken, Mart ayında ise hiç ziyaretçi kaydı girilmedi. Toplam 70 turistin gezdiği Kibyra Antik Kentinde ise tüm ziyaretler ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

SAGALASSOS ANTİK KENTİBURDUR MÜZESİKİBYRA ANTİK KENTİturizmTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.