Sıcaktan Bunalan İnsuyu Mağarasına Akın Ediyor

1965 yılında, ‘Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olma’ ünvanını alan İnsuyu Mağarası, Burdur’un en önemli doğal varlıklarından birisi.

1965 yılında, ‘Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olma’ ünvanını alan İnsuyu Mağarası, Burdur’un en önemli doğal varlıklarından birisi. Türkiye’nin en işlek yol ağlarından biri olan Antalya karayolu üzerinde bulunan İnsuyu Mağarası, ‘Burdur turizmi’nde potansiyeli yüksek olan yerlerin başında geliyor.

Ulaşım kolaylığı ile ülkemizin turizme açılan ilk mağarası olma özelliği taşıyan İnsuyu Mağarası, içerisindeki kalker tortulanmalarından oluşmuş sarkıt ve dikitler ile gelen ziyaretçilerini etkiliyor. 1996’dan bu yana ziyarete açık olan mağara, yerli ve yabancı çok sayıda doğa severi ağırlıyor.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca binlerce vatandaş İnsuyu Mağarası’nı ziyaret etti. İnsuyu Mağarası tatil boyunca 6 bin 721 ziyaretçisini ağırladı. Geçtiğimiz yıl sezon boyunca toplamda 54 bin kişinin geldiği İnsuyu Mağarası‘na 9 günlük tatil boyunca yerli yabancı birçok turistin uğrak noktası oldu.

Burdur’un tanıtımında önemli bir yere sahip olan İnsuyu Mağarası, geçen yıl yapılan çalışmalarla tekrar turizme kazandırıldı. Bu yıl ise yürütülen çalışmalarla hizmet kalitesi daha da yükseltildi. Mağara, çevre düzenlemeleri ve peyzaj düzenlemeleriyle göz kamaştırıyor.

Kaynak: Burdur Gazetesi

insuyu mağarasıburdur turizmTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.