Ankara Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Finansal Yatırımlar Holding AŞ’nin (TRHOL) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürüttüğü incelemeyi tamamladı. Kurul, inceleme sonucunda 37 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve söz konusu kişiler hakkında iki yıl süreyle işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.
SPK’nın 28 Eylül 2026 tarihli ve 2026/66 sayılı haftalık bülteninde, TRHOL pay piyasasındaki işlemlere ilişkin alınan idari ve cezai tedbirlere yer verildi.
24 Kişinin Lisansları İptal Edildi
Kurul kararları kapsamında, işlem yasağı getirilen kişilerden 24’ünün sahip olduğu sermaye piyasası faaliyetleri kapsamındaki lisans ve yetki belgelerinin de iptal edilmesine karar verildi.
SPK ayrıca inceleme kapsamında iki tüzel kişi hakkında da iki yıl süreyle işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.
İnceleme TRHOL Pay Piyasasına Odaklandı
SPK’nın kararları, Tera Finansal Yatırımlar Holding’in pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere yönelik denetim ve incelemelerin ardından alındı. Kurul, tespit edilen işlemlerle ilgili olarak 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında adli ve idari süreç başlattı.
SPK’nın 2026 yılı bültenlerinde, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve piyasa bozucu eylemlere ilişkin incelemeler kapsamında suç duyuruları, işlem yasakları ve lisans iptalleri gibi çeşitli yaptırımlar uygulanıyor.