Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen “Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3” etkinliği, 15 Aralık günü saat 14.30’da Su Ürünleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen “Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3” etkinliği, 15 Aralık günü saat 14.30’da Su Ürünleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti. Kılıç Holding Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Şen ve Kılıç Holding Yem Fabrikası Direktörü İlker Okkıran'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Kılıç Deniz markasının ARGE ve ÜRGE modelleri anlatıldı.

İlk konuşmayı yapan COO Emre Şen, “2000’li yıllarda sektör şimdiki kadar kolay değildi. Lojistik hizmetleri için vinçli tekneler, Otomatik yemleme sistemleri yoktu bu işlemlerin hepsi elle insan gücüyle yapılıyordu. Sektör oldukça yol kat etti. Şu anda Avrupa’da yenilen üç balığın bir tanesi ülkemizde üretilen balıklardan gider duruma geldi. Pandemi sürecinde Avrupa’nın ve iç pazarın balığa ilgisi daha da arttığını gördük. İnsanların kaliteli Protein ve kaliteli yağ kompozisyonuna sahip balığa yönelim yüksek oranda arttı. Bir de şunun altını çizmekte fayda var balıklarda herhangi bir antibiyotik ve kimyasal kalıntıya rastlanılmadığı için yurtdışına ihracatı yapılan tek hayvansal besin kaynağı. Her şeyi denetim altında ve uluslararası sertifikasyon kuruluşlarının denetiminde kayıt altında yapıyoruz. Ayrıca üretim tekniklerimizi balık refahı açısından çok geliştirdik. Bu konu ile ilgili yabancı misafirlerimizden birçok konuda takdir aldık. Örnek olarak aşılama esnasında balıkların anestesizeye alınarak bayılması aşamalarına, kullandığımız anestezi metotlarını çok iyi buldular. Balıkların 1,5 saat boyunca uyku halinde olması onları çok şaşırttı” diyerek sözü İlker Okkıran’a bıraktı.
İlker Okkıran ise "İleride mezun olup sektöre başlayacak meslektaşlarım hangi bölümde çalışma yapmak istediğinize karar verin. Örneğin balık kesmeyi sevmiyorsun ama işleme bölümünün ücreti diğer bölümlerden daha iyi diye oraya başlamayın. Nerede mutlu ve verimli olacaksanız orada başlayın. Yem Fabrikası’nda çalışmak istiyorsanız da mutlaka finansal konularda kendinizi geliştirin" diyerek tavsiyelerde bulundu.
Etkinliğin sonlarına doğru Prof. Dr. Halit Filiz (Dekan) ve Prof. Dr. Kenal Güllü tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri verildi.

Mehmet ALBAYRAK
Su Ürünleri Mühendisi Muğla Milas

Muğla Sıtkı Koçman ÜniversitesiSu ürünleriTürkiyeMuğla

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.