Muğla

Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen “Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3” etkinliği, 15 Aralık günü saat 14.30’da Su Ürünleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.

Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen “Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3” etkinliği, 15 Aralık günü saat 14.30’da Su Ürünleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti. Kılıç Holding Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Şen ve Kılıç Holding Yem Fabrikası Direktörü İlker Okkıran'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Kılıç Deniz markasının ARGE ve ÜRGE modelleri anlatıldı.

İlk konuşmayı yapan COO Emre Şen, “2000’li yıllarda sektör şimdiki kadar kolay değildi. Lojistik hizmetleri için vinçli tekneler, Otomatik yemleme sistemleri yoktu bu işlemlerin hepsi elle insan gücüyle yapılıyordu. Sektör oldukça yol kat etti. Şu anda Avrupa’da yenilen üç balığın bir tanesi ülkemizde üretilen balıklardan gider duruma geldi. Pandemi sürecinde Avrupa’nın ve iç pazarın balığa ilgisi daha da arttığını gördük. İnsanların kaliteli Protein ve kaliteli yağ kompozisyonuna sahip balığa yönelim yüksek oranda arttı. Bir de şunun altını çizmekte fayda var balıklarda herhangi bir antibiyotik ve kimyasal kalıntıya rastlanılmadığı için yurtdışına ihracatı yapılan tek hayvansal besin kaynağı. Her şeyi denetim altında ve uluslararası sertifikasyon kuruluşlarının denetiminde kayıt altında yapıyoruz. Ayrıca üretim tekniklerimizi balık refahı açısından çok geliştirdik. Bu konu ile ilgili yabancı misafirlerimizden birçok konuda takdir aldık. Örnek olarak aşılama esnasında balıkların anestesizeye alınarak bayılması aşamalarına, kullandığımız anestezi metotlarını çok iyi buldular. Balıkların 1,5 saat boyunca uyku halinde olması onları çok şaşırttı” diyerek sözü İlker Okkıran’a bıraktı.
İlker Okkıran ise "İleride mezun olup sektöre başlayacak meslektaşlarım hangi bölümde çalışma yapmak istediğinize karar verin. Örneğin balık kesmeyi sevmiyorsun ama işleme bölümünün ücreti diğer bölümlerden daha iyi diye oraya başlamayın. Nerede mutlu ve verimli olacaksanız orada başlayın. Yem Fabrikası’nda çalışmak istiyorsanız da mutlaka finansal konularda kendinizi geliştirin" diyerek tavsiyelerde bulundu.
Etkinliğin sonlarına doğru Prof. Dr. Halit Filiz (Dekan) ve Prof. Dr. Kenal Güllü tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri verildi.

Mehmet ALBAYRAK
Su Ürünleri Mühendisi Muğla Milas

Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3Su Ürünleri Başarısının Gerçek Mimarları 3

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (2)

İsmail YILMAZ

1 yıl önce / 18.12.2022

Zorunlu Trafik sigortası ve Kasko Yüzde 50 İndirimi Çok Güzel Bir Uygulama Yaparlarsa Memnun Oluruz. Selamlar

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İsmail

1 yıl önce / 18.12.2022

Merhaba Eğer Primde Sigorta Fiatlarında Şu Anda Böyle Bir İndirim Yaparsanız Çok Güzel Ama Trafikte Sigorta prim Tutarında İndirimli Olması Bizim İçinde Önemli 1994 Yılından Bu Yana Nedense Primler 2022 Yılı Çok Farklı Ve Fazla Fiyat Çıkıyor Eğer 100%50 İndirim li Yaparsanız Bizim İçinde Çok Güzel Olur Kasko ya Yüksek Fiat Zorunlu Trafik sigortası na Neden Biz Yüksek Fiyat Ödüyoruz.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi  öğrencilerinden farkındalık projesi
Bölgesel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden farkındalık projesi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Muğla’da ’Gazze bilinmez toprak ’söyleşisi gerçekleşti
Yaşam

Muğla’da ’Gazze bilinmez toprak ’söyleşisi gerçekleşti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Gazze Bilinmez Toprak Terra Incognıta isimli söyleşi düzenlendi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü Av Yasağı Dönemini duyurdu
Yaşam

Tarım ve Orman Müdürlüğü Av Yasağı Dönemini duyurdu

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri av yasağı döneminin 1 Nisan’da başlayacağını duyurdu.

Eskişehir'de İç Su Balıkları Av Yasağı Başladı: Yasaklara Uymak Önemli!
Yaşam

Eskişehir'de İç Su Balıkları Av Yasağı Başladı: Yasaklara Uymak Önemli!

Eskişehir sınırları içerisinde 15 Mart-15 Haziran 2024 tarihleri arasında sazan, yayın, kadife, siraz, tatlı su kefali ve diğer iç su balıklarının amatör ya da ticari amaçlı avlanmasına ve satılmasına yönelik yasak başladı.

Isparta'da su ürünleri denetimi iki günde 400 adet kerevit pinteri bulundu
Bölgesel

Isparta'da su ürünleri denetimi iki günde 400 adet kerevit pinteri bulundu

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde ekipler tarafından iki gün üst üste gerçekleştirilen su ürünleri denetiminde kaçak avcılıkta kullanılan 400 adet kerevit pinteri ele geçirildi.

Kaçak avcılıkta kullanılan 800 metre uzatma ağ denetimde ele geçirildi
Bölgesel

Kaçak avcılıkta kullanılan 800 metre uzatma ağ denetimde ele geçirildi

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde ekipler tarafından gerçekleştirilen su ürünleri denetiminde kaçak avcılıkta kullanılan 800 metre ağ ele geçirildi.