Süt Fiyatlarına Yeni Düzenleme Bu Tarihten İtibaren Fiyatlar Uçuşa Geçiyor!

Süt ve süt ürünlerine yapılacak zamlar öncesinde, Ulusal Süt Konseyi tarafından litre başına 13,5 TL olarak belirlenen yeni süt fiyatları açıklandı. Detaylar haberimizde!

Süt ve süt ürünlerine yapılacak zamlar öncesinde, Ulusal Süt Konseyi tarafından litre başına 13,5 TL olarak belirlenen yeni süt fiyatları açıklandı. Detaylar haberimizde!

Çiğ süt tavsiye fiyatının litre başına 13,5 liraya yükseleceğini duyurulurken güncel fiyat listeleri de yeniden belirlenecek. O tarihten itibaren fiyatlar tek tek uçuşa geçiyor. Peynir, süt, yoğurt stoklarını doldurmayan bin pişman olacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Artan fiyatlardan sonra üreticinin cebi rahatlatacak açıklama Ulusal Süt Konseyi’nden geldi. 22 Ocak tarihi itibarıyla litre başına net 13,5 TL olarak satışa çıkarılacak olan süt fiyatları vatandaşın cebini ateşe verecek. Bir nebze de olsa üreticiyi rahatlatacak rakamlar açıklanırken yarın itibariyle zamlı tarifeye geçilmesi bekleniyor. Türk mutfaklarında en çok tüketilen ürünler arasında yer alan süt ve süt ürünlerine yapılacak zamlar vatandaşı kara kara düşündürüyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

SÜT FİYATLARINA OKKALI ZAM

Çiğ süt tavsiye fiyatları litre başına net 13,5 TL olarak belirlendi. 22 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan güncellenmiş fiyatlar kapsamında sütlerde %3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip olan inek sütünün tavsiye satış fiyatının çiğ süt desteği haricinde uygulanacağı belirtildi.

Bunun yanı sıra üreticilerin kendi karşıladığı soğutma, nakliye ve diğer giderler için üreticilere ek bir ödeme yapılacak aktarıldı. Yağ ve protein oranlarındaki her bir değişim içinde 20 kuruşluk bir fark uygulanacağı aktarılırken güncelleme ile birlikte süt üreticilerine ekonomik açıdan olumlu bir etki yansımış olacak. Fiyatların sürdürülebilirliği açısından modelin oluşturulmasına katkı sağlanacağı belirtilirken konsey tarafından atılan yeni adım ile birlikte süt üreticilerinin cebini rahatlaması planlanıyor. Kapsamda süt üreticileri için sektörde olumlu değişimlerin yaşanması bekleniyor.

kaynak: Karar

Süt fiyatlarıÇiğ Süt fiyatıSüt ZammıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.