TİGAD dijital habercilik ve medya çalıştayı Mardin'de başladı

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği tarafından düzenlenen Dijital Habercilik ve Medya Çalıştayı, yönetim kurulu ve il temsilcilerinin katılımıyla Mardin Artuklu'da kapılarını açtı.

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD), dijital medyanın geleceğini ve sektörün güncel sorunlarını ele almak amacıyla düzenlediği Dijital Habercilik ve Medya Çalıştayı'na Mardin’in Artuklu ilçesinde start verdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen il temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Bilen Otel’de bir araya gelen heyet, organizasyonun ilk aşamasında kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Yeni Nesil Gazetecilik ve Yasal Düzenlemeler Masada

Toplantının açılışında konuşan TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, bu buluşmaların gazeteciler arasındaki mesleki bağı güçlendirdiğini paylaştı.

Geçgel, "Bu çalıştaylarda yeni nesil gazetecilik, dijital mecralar ve sosyal medya stratejileri üzerine derinlemesine fikir alışverişi yapıyoruz. Aynı zamanda internet gazeteciliğine dair yasal düzenlemeleri ve sektörün beklentilerini değerlendiriyoruz." ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen etkinliklerin şehir tanıtımına sunduğu katkıya dikkat çeken Geçgel, yerel yönetimlerin bu organizasyonlara tam destek verdiğini söyledi. Çalıştay sonunda hazırlanan medya analiz raporlarının protokol üyelerine sunulduğunu belirten Geçgel, dijital medyanın Türkiye'de artık çok daha ciddiye alınan bir güç haline geldiğini ifade etti. Program, gazeteciliğin sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin tartışılmasıyla sürüyor.

dijital medyaTİGADTürkiyeMardin

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.