Torba yasa geliyor! Tam 80 madde içerisinde yok yok!

Torba yasa geliyor! Tam 80 madde içerisinde yok yok! AK Parti, 80 maddelik torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Detaylar haberimizde...

AK Parti, 80 maddelik torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifte yer alan düzenlemeleri anlatırken soruları yanıtladı. İşte torba teklifin tüm detayları...

Güler, çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesine ilişkin soruya karşılık, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili bakanlıklara çalışma talimatı verdiğini belirterek, "Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak" dedi.

TORBA TEKLİFTE ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE:

FAHİŞ FİYATA KATLAMALI CEZA: Deprem bölgesindeki illerde fahiş fiyat artışlarına katlamalı ceza uygulanacak.

İLK KONUT HARİÇ: Banka Sigorta ve Muameleleri Vergisi konut kredileri istisnası sadece ilk konut için geçerli olacak. Diğer konutlardan BSMV alınacak.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ: Sosyal medya fenomenlerinin vergilendirilmesi yeniden düzenleniyor.

 

KKM'DE SÜRE UZATILIYOR: KKM hesaplarından elde edilen gelirlere sağlanan kurumlar vergisi istisnasının süresi 30 Haziran 2024 tarihine kadar uzatılıyor.

CEZA ÖDEMEDEN ÇIKIŞ YOK: Yurtdışında yaşayan Türkler trafik cezalarını ödemeden çıkış yapamayacak.

kaynak: Sabah

torba yasamaddeTBMMson dakikaTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.