ÜLKÜ OCAKLARI BURDUR’DA PİLAV DAĞITTI

3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nde Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlikte katılımcılara pilav ikram edildi. Köprübaşı’Mevkiinde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı. Etkinliğe, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Mete, MHP Kadın …

3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nde Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlikte katılımcılara pilav ikram edildi. Köprübaşı Mevkiinde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı. Etkinliğe, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Mete, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Karagöz, belediye meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Mete 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün önemine ilişkin açıklama yaparak;

“3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kıvançla idrak ediyoruz. Türk milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir davasında, sahip olduğu anlam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 Mayıs 1944 ruhunu ve yıldönümünü hatırlıyoruz, yad ediyoruz. Rahmetle andığımız merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın; cesur, atılgan ve geri adım atmayan milliyetçi dirilişe muhalefet eden ve milliyetçilikten rahatsızlık duyan zihinlere karşı başlattığı mücadelenin yargıtaya taşınması 3 Mayıs hadiselerini ortaya çıkarmıştır. Milliyetçiliğin yargılandığı hukuki süreçte, Türk milliyetçileri, bu milleti yüceltmek için her türlü fedakarlığı yapacaklarını göstermişlerdir.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçinin; Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarih, aynı zamanda Türk milliyetçilerinin cefa dolu bir dönemin başlangıcı olmuştur. Çileler, çekilen eziyetler, yapılan zalimlikler milliyetçiliğin anlamına ve değerine zarar verememiş, belirlenen hedeflere ulaşma inancını zedeleyememiştir. Unutulmamalıdır ki, Türk milliyetçiliği milletimize yabancı ve aykırı dayatmaları boşa çıkarmanın, onurlu ve bağımsız yaşamanın, Türk kimliğine sahip çıkarak, kendi geleceğimize egemen olma düşüncesinin en önemli tavrı ve duruşudur. En aktif fikir ve düşünce gücüdür. Destansı ve ibretlik bir mücadele sonucunda hiçbir saldırının yıldıramadığı milliyetçi kahramanların manevi emanetlerine sahip çıkmaya çalışmaktayız.

Bu duygu düşüncelerle Türk milletinin ve değerli dava arkadaşlarımın ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor; milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, hayatlarını kaybedenlerle birlikte tüm dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Hatice Dursun

Ülkü Ocakları Burdur İl BaşkanlığıMilliyetçiler GünüTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.