Burdur / Burdur

ÜLKÜ OCAKLARI BURDUR’DA PİLAV DAĞITTI

3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nde Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlikte katılımcılara pilav ikram edildi. Köprübaşı’Mevkiinde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı. Etkinliğe, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Mete, MHP Kadın …

ÜLKÜ OCAKLARI BURDUR’DA PİLAV DAĞITTI

3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nde Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlikte katılımcılara pilav ikram edildi. Köprübaşı Mevkiinde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı. Etkinliğe, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Mete, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Karagöz, belediye meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Mete 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün önemine ilişkin açıklama yaparak;

“3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kıvançla idrak ediyoruz. Türk milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir davasında, sahip olduğu anlam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 Mayıs 1944 ruhunu ve yıldönümünü hatırlıyoruz, yad ediyoruz. Rahmetle andığımız merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın; cesur, atılgan ve geri adım atmayan milliyetçi dirilişe muhalefet eden ve milliyetçilikten rahatsızlık duyan zihinlere karşı başlattığı mücadelenin yargıtaya taşınması 3 Mayıs hadiselerini ortaya çıkarmıştır. Milliyetçiliğin yargılandığı hukuki süreçte, Türk milliyetçileri, bu milleti yüceltmek için her türlü fedakarlığı yapacaklarını göstermişlerdir.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçinin; Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarih, aynı zamanda Türk milliyetçilerinin cefa dolu bir dönemin başlangıcı olmuştur. Çileler, çekilen eziyetler, yapılan zalimlikler milliyetçiliğin anlamına ve değerine zarar verememiş, belirlenen hedeflere ulaşma inancını zedeleyememiştir. Unutulmamalıdır ki, Türk milliyetçiliği milletimize yabancı ve aykırı dayatmaları boşa çıkarmanın, onurlu ve bağımsız yaşamanın, Türk kimliğine sahip çıkarak, kendi geleceğimize egemen olma düşüncesinin en önemli tavrı ve duruşudur. En aktif fikir ve düşünce gücüdür. Destansı ve ibretlik bir mücadele sonucunda hiçbir saldırının yıldıramadığı milliyetçi kahramanların manevi emanetlerine sahip çıkmaya çalışmaktayız.

Bu duygu düşüncelerle Türk milletinin ve değerli dava arkadaşlarımın ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor; milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, hayatlarını kaybedenlerle birlikte tüm dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Hatice Dursun

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Ülkü Ocaklarında bayrak değişimi
Bölgesel

Burdur Ülkü Ocaklarında bayrak değişimi

Ülkü Ocakları Burdur İl Başkanı Abdurrahman Arıkan'ın yerine Şevki Gediz atandı. İşte detaylar...

MHP Burdur KAÇEP ve Ülkü Ocakları kadınları unutmadı
Bölgesel

MHP Burdur KAÇEP ve Ülkü Ocakları kadınları unutmadı

Ülkü Ocakları Burdur İl Başkanlığı ve MHP Burdur KAÇEP Başkanlığı, anlamlı günde kadınlarla bir araya gelerek, karanfil dağıttılar.

Burdur Ülkü Ocakları Mehmet Akif Ersoy'u andı
Bölgesel

Burdur Ülkü Ocakları Mehmet Akif Ersoy'u andı

Mehmet Akif Ersoy vefatının 82. yıldönümünde Ülkü Ocakları Burdur İl Başkanlığı olarak anıldı.

Burdur'da trafikte 30 bine yakın araç kontrol edildi
Bölgesel

Burdur'da trafikte 30 bine yakın araç kontrol edildi

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1-14 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde trafik denetimi ve eğitim faaliyeti gerçekleştirdi. 21 Jandarma Trafik Timi ve 52 personelin katılımıyla yapılan uygulamalarda 29.939 araç ve sürücü kontrol edildi.

Bucak Mermer Sektörü İzmir'de Kendini Gösterdi! Başkan Meçikoğlu fuara katıldı
Bölgesel

Bucak Mermer Sektörü İzmir'de Kendini Gösterdi! Başkan Meçikoğlu fuara katıldı

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu önderliğinde bir heyet, İzmir'de düzenlenen MARBLE "29. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı"'na katıldı.

Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!
Bölgesel

Burdur'da Sahra Çölü'nden Toz Fırtınası! Hava Kalitesi Düştü!

Burdur merkez ve Bucak ilçesinde Afrika’dan gelen çöl tozları etkili oldu. Bugün itibariyle Afrika’dan gelen çöl tozları Akdeniz Bölgesi’nde etkisini göstermeye sabah saatlerinden itibaren başladı.