Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, düzenlediği "Türk Milleti Basın Toplantısı"nda Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelmesi beklenen çerçeve yasa teklifine sert tepki gösterdi. Özdağ, teklifin yalnızca bir af düzenlemesi olmadığını öne sürerek, bunun Türkiye'nin anayasal yapısını değiştirecek daha geniş kapsamlı bir sürecin başlangıcı olduğunu iddia etti.
"Cumhuriyet'i Dönüştürecek Sürecin İlk Adımı"
Konuşmasına Ağustos ayının Türk tarihindeki zaferlerine değinerek başlayan Özdağ, TBMM'ye gelmesi beklenen düzenlemeyi eleştirdi. Çerçeve yasa teklifinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini değiştirecek anayasal düzenlemelerin önünü açacağını savunan Özdağ, "Bu hafta Meclis'e gelecek düzenleme, Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni dönüştürecek bir sürecin başlangıcıdır." ifadelerini kullandı.
Özdağ, teklifin ardından yeni anayasal ve yasal değişikliklerin gündeme gelebileceğini ileri sürerek, bunun üniter devlet yapısını zayıflatacağını öne sürdü.
"Terör Örgütleriyle Barış Yapılmaz"
PKK'nın geçmişte gerçekleştirdiği terör saldırılarını hatırlatan Özdağ, örgütün sivillere yönelik eylemlerini unutmadıklarını belirtti. Terör örgütleriyle müzakere edilmesine karşı çıktığını dile getiren Özdağ, "Terör örgütleriyle barış yapılmaz; terör örgütleri ancak ezilir, çökertilir ve yok edilir." dedi.
Kürt ve Zaza vatandaşlarla PKK'nın birbirinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Özdağ, "Türk, Kürt, Zaza kardeştir, öz kardeştir; PKK alçak ve kalleştir." ifadelerini kullandı.
Muhalefete "Hayır" Çağrısı
Muhalefet partilerine de çağrıda bulunan Özdağ, özellikle YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek çerçeve yasa teklifine destek verilmemesi gerektiğini söyledi.
Özdağ, "Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu devletin tasfiyesine ortak olmayın. Bu yasaya 'evet' demek, bu iktidarın gizli ortağı olmak anlamına gelir." değerlendirmesinde bulundu.
Ayrıca Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın teklife karşı tutumunu desteklediğini belirten Özdağ, İYİ Parti'nin de TBMM'de yürüteceği muhalefete başarı diledi.
Gaziler Düzenlemesine de Tepki
Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdağ, çerçeve yasa ile birlikte gazilere ilişkin düzenlemenin aynı anda Meclis gündemine getirilmesini de eleştirdi.
Gazilerin sorunlarının hâlen çözülemediğini belirten Özdağ, "Gazilerimizin sorunları ne yazık ki çözülmedi. Aynı anda getirilmesi etik değildir, kabul edilemez. Gazilerimiz ekonomik mücadele değil, var olma mücadelesi veriyorlar. Yanlarındayız." dedi.