Ürkütlü Köyü Muhtarı Sonunda Mazbatayı Alabildi!

Bucak ilçesine bağlı Ürkütlü köyünde 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından itirazlar sonucu nihayet sonuçlandı.18 oy farkla seçimi kazanan Mehmet Özkan, mazbatasını aldı.

Bucak ilçesine bağlı Ürkütlü köyünde 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından itirazlar sonucu nihayet sonuçlandı.18 oy farkla seçimi kazanan Mehmet Özkan, mazbatasını aldı.

Bucak Adalet Sarayı’na giden muhtar Mehmet Özkan ver muhtar azaları mazbatalarını alarak bugün itibariyle göreve başladı.Mazbata töreni sonrasında açıklamada bulunan Ürkütlü köyü muhtarı Mehmet Özkan,yaşanan süreci anlattı.

Muhtar Özkan, “31 Mart 2019 mahalli idareler yerel seçiminde Ürkütlü köyüne muhtar adayı oldum.Halkımızın teveccühü ile 18 oy farkla almamıza rağmen rakibimiz önce İlçe Seçim Kuruluna sonra Burdur İl Seçim kuruluna müracaat etti. Gerekçeler hususunda il ve ilçe seçim kurulundan red kararı gelince yasal hakkı olan YSK’ya itiraz hakkını kullandı. YSK da seçimin doğru olduğunu herhangi bir sıkıntı olmadığını bildirdi.Sonuç olarak bugünde mazbatamı aldım”dedi.

Yaşanan itiraz sürecinde köyde çıkan söylentiler yüzünden sıkıntı yaşadığını dile getiren Özkan,”Zaten adli sicil kaydım temiz.Rakiplerimin YSK’ya sunmuş oldukları gerekçelerde seçimin iptali ile ilgili bir gerekçe bulunmadığı belli oldu.YSK, mazbatayı 25.04.2019 tarihi itibari ile hak edene verdi” dedi.

Muhtar olarak ilk günü olduğunu belirten Ürkütlü köyü Muhtarı Mehmet Özkan, “Seçimler süresince bana yardımcı olan tüm köy halkına siyasi parti temsilcilerine kaymakamlık personeline ilçe seçim kurulu personeline basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ederim.Biz milliyetçi insanlarız. Bugünden itibaren önce köyüm için sonra elimizden geldiği kadar bucak ve burdur için her şeyi yapacağız. Muhtarız yetkilerimiz sınırlı belki ama ben bazı şeyleri çok fazla yaparak Ürkütlü’ye nasıl muhtar olunurmuş göstereceğim.Herkese tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ürkütlü Köyü MuhtarıMazbataTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.