Ankara

Anadolu basını, resmi ilan pastasından pay alamıyor

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) internet gazeteciliği mevzuatındaki ağır şartlar sebebiyle Anadolu basının ilan pastasından pay alamadığına dikkat çekti.

Anadolu basını, resmi ilan pastasından pay alamıyor

Resmi ilan pastasından yerel basına yeterince pay verilmiyor”

Okan Geçgel: Dijital medya yasası kağıt üzerinde kaldı.

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) internet gazeteciliği mevzuatındaki ağır şartlar sebebiyle Anadolu basının ilan pastasından pay alamadığına dikkat çekerek, “Dijital medya yasası kağıt üzerinde kaldı. Resmi ilanlar için sunulan avantajlardan yerel basın faydalanamıyor. İlan pastasından yerel basına yeterince pay verilmiyor.” dedi.

TİGAD Başkanı Okan Geçgel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, çalışan tüm gazetecilerin gününü kutlayarak, Anadolu basının yaşadığı zorluklara değindi. Geçgel, geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ve kamuoyunda “dezenformasyon yasası” ve “dijital medya kanunu” olarak bilinen yasa çerçevesinde Basın İlan Kurumu’nun hazırladığı mevzuatın ağır şartlar içerdiğine dikkat çekti.

“Ağır şartlar Anadolu basınını neredeyse yok etti”

Geçgel, şöyle devam etti: “Basın İlan Kurumu’nun dayatmalarının sonuçları çok ağır oldu. Bu ağır şartlar Anadolu basınını neredeyse yok etti. Yerel basında zor şartlarda hizmet vermeye çalışan birçok haber sitesi ve gazete, kapılarına kilit vurma noktasına geldi. Resmi ilanları alabilmek için yerel basının ulaşamayacağı seviyede tıklanma oranları, yerel basın için imkansız seviyede Basın Sigortalı çalışan sayısı gibi şartlar koydular. Bu sebeple büyük fedakarlıkla çalışan gazeteciler, çalışamaz duruma geldi.”

“Tıklanma oranı ve sigortalı şartı yüzünden haber siteleri kara kara düşünüyor”

“Anadolu’daki internet medyasında büyük bir handikap var!” diyen TİGAD Başkanı Geçgel, “Dijital medya yasası kağıt üzerinde kaldı. Resmi ilanlar için sunulan avantajlardan yerel basın faydalanamıyor. İlan pastasından yerel basına yeterince pay verilmiyor. Anadolu basını için yıllarca bu yasanın çıkması için mücadele verdik. Yasanın yerel basına destek olmasını bekliyorduk ama mevzuat yerel basına zarar verdi. Anadolu basınına üvey evlat muamelesi yapılıyor. Özellikle tıklanma oranı ve Basın Sigortalı çalışan sayısı gibi şartlar yüzünden Anadolu’nun birçok kentindeki haber sitesi sahipleri kara kara düşünüyor. Anadolu basını bunu unutmaz!” sözlerini kaydetti.

TİGAD Genel Başkanı, internet gazeteciliği mevzuatındaki ağır şartların Anadolu medyasına büyük bir yük getirdiğini belirterek, “TİGAD olarak mevzuatın değişmesi için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu hatadan bir an önce dönülmeli.” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da Dünya Yürüyüş Şampiyonası heyecanı başlıyor
Bölgesel

Antalya'da Dünya Yürüyüş Şampiyonası heyecanı başlıyor

Antalya'da yarın yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nın basın toplantısı gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Basınla Buluştu
Bölgesel

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Basınla Buluştu

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşma yapan Çavuşoğlu, “Basının özgürleştiği, kendi işlerini kendilerinin görebildiği bir sistem kurma hayalimiz var” dedi.

Bucak'ta Basına Sansür! Öğrencilerine sahip çıkamayan müdürün yaptığı pes dedirtti
Bölgesel

Bucak'ta Basına Sansür! Öğrencilerine sahip çıkamayan müdürün yaptığı pes dedirtti

Burdur'un Bucak ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılan muhabirler, okul müdürü tarafından programdan kovuldu.

MAKÜ Basın Akademisi'nde Bünyamin Tokmak Ajans Haberciliği Anlattı
Bölgesel

MAKÜ Basın Akademisi'nde Bünyamin Tokmak Ajans Haberciliği Anlattı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Basın Akademisi programları kapsamında Gazeteci Bünyamin Tokmak, ajans haberciliğinin inceliklerini öğrenci, akademisyen ve basın mensuplarıyla paylaştı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi Başladı!
Bölgesel

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Akademisi Başladı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MKAÜ), medya ve gazetecilik alanında uzman kişileri öğrenci, akademisyen ve basın mensuplarıyla buluşturmak için Basın Akademisi programlarına başladı. İlk programda TRT Antalya Haber Müdürü Muhammed Ahmet Öcal, haber yazımı ve teknikleri hakkında bilgiler verdi.

MAKÜ Basın Akademisi ile Medyaya ve Gazeteciliğe Yeni Bir Bakış Açısı
Bölgesel

MAKÜ Basın Akademisi ile Medyaya ve Gazeteciliğe Yeni Bir Bakış Açısı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Basın Akademisi adı altında düzenleyeceği programlarla medya ve gazetecilik alanındaki uzmanları öğrenci, akademisyen ve basın mensuplarıyla buluşturuyor.