Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya, Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan’ı ziyaret ederek hem derneğin çalışmalarını aktardı hem de Burdur’da şube açılması için destek talep etti.
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya, Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan’ı makamında ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl görevine başlayan Vali Bilgihan’ın kısa sürede Burdur’da büyük bir sevgi kazandığını belirten Başkaya, Antalya’da dahi Burdur’daki olumlu değişimin fark edildiğini söyledi ve kendisine görevinde başarılar diledi.
Türkiye’nin en köklü kadın örgütlerinden biri olduklarını vurgulayan Songül Başkaya, TÜKD’nin Burdur’da şube açmak için girişimlerde bulunduğunu belirterek bu süreçte Valilik’ten destek beklediklerini ifade etti. Derneğin tarihçesini ve faaliyetlerini anlatarak “Biz Kimiz” kitapçığını Vali Bilgihan’a takdim eden Başkaya, ayrıca TÜKD logosunu taşıyan özel bir şalı da hediye etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, kadınların toplumdaki görünürlüğünün artırılması için yerel yönetimlerin önemli sorumluluklar taşıdığını belirterek, bu yöndeki tüm çalışmalara gönülden destek vereceklerini kaydetti.
Başkaya’nın hediye ettiği, Adana’nın yerel ve doğal tohumundan üretilmiş kumaştan, kadın kooperatifleri tarafından dokunmuş şalı boynuna takan Vali Bilgihan, ziyaret sonunda Başkaya ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)